Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Močové trápení

Od: ruzzkich odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

je mi 20 let a už od listopadu roku 2016 mám problém s močením. Začal jsem cítit časté potřeby močit a poté i pár kapek samo ujíždělo občas, ale po čase jsem zjistil, že stačí pořádně "vytlačit" poslední kapky po vymočení, protože tam zůstávaly a bylo to o mnoho lepší. Od té doby jsem ani necítil plný močový měchýř tak, jak je zvykem když se vám chce hodně čůrat, prostě cítím jen plnou močovou trubici. Nic mě nebolelo ani nebolí, pil jsem urologické čaje a zkoušel různé alternativní metody, nic nepomohlo, proto jsem se v prosinci rozhodl jít k urologovi, objednali mě na únor. Změřil mi tlak proudu moči, dělal sono břicha, uložení ledvin atp. Tlak moči prý mírně pokleslý. Dal mi léky Mictonorm Uno 30mg, které jsem bral měsíc.. A neřekl, že mám přijít na kontrolu. Po dobrání léků se situace nezměnila, semtam denně prostě cítím jak mi unikne kapka a nucení na wc, semtam je to v pohodě a necítím nic. Co byste poradili? Nechci zase čekat 2 měsíce na objednání na urologii a zjištění ničeho. Už mě to začíná i psychicky deptat, jsem čím dál víc naštvaný na to, co se mi děje, lidi kolem na mě začínají pozorovat změny, taky jsem četl, že by to mohlo mít něco společného s psychikou, to močení. Není to moc příjemné, když vám nedobrovolně ujede kapka, cítíte vlhkost apodobně. Neznáte někoho spolehlivého a osvedčeného, který by mi pomohl? Jsem ochoten jet i na druhý konec republiky. Nebo mě napadlo i nějaké regresivní terapie, už si nevím rady. A ted se dozvídám, že otec začíná mít podobný problém už měsíc možná to má něco společného.

Děkuji mnohokrát.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste ještě neurologii, může to být nějaký problém s nervy.

hodnocení

0x

Změnil bych urologa a vyžadoval nové vyšetření zaměřené na svěrač močového měchýře. Samo se to asi nezlepší.

martinaa*
hodnocení

0x

Pěkný den, okamžitě mne napadl syndrom dráždivého (hyperaktivního) močového měchýře, může mít sušší a vlhčí variantu. Mrkněte na popis, jak dalece na Vás sedí, ale obávám se, že naslepo psanými léky se toho moc nezlepší.

Hodně na to působí i psychika, bohužel odborníka neporadím, neb mi řekli, že přímá léčba není. Krom zjištění, jak je na tom nervový systém, to je velmi důležité. Pokud je to věc nervového systému, léky zabírají velmi dobře, ale musí být cílené. Dále jen dieta, cvičení, bylinky a další metody.

cus.cz/...

ngs
hodnocení

0x
Otec by měl jít k lékaři také, v jeho věku mohou být problémy s mocenim v nejhorším případě i počátek rakoviny prostaty.
S tím vlhkem málem jako koncem světa jste mě pobavil, co máme dělat my ženský, který máme výtok a vlhko neustále?
Jinak se nedá poradit nic jiného, než vyrazit zase na urologii. Neexistují na to nějaké cviky? Pro ženy totiž určitě ano, ale nevím, jak je to s pány.
prost

Je to mozna absenci sexu, jestli ho mate nedostatek oba, ty zatim jeste malo a otec uz malo, prostata si zoufa a place *plac* vyzpovidal te doktor i timto smerem?

Haha, že by muži v zoufalství z nedostatku sexu učurávali?

prost

Blesik, veskere svalstvo se musi procvicovat, jinak postupne ochabuje az zkolabuje *jasne*

jabraka*
hodnocení

0x

Říká se tomu zbytnělá prostata.Urolog to samozřejmě lehce vysleduje

JABRAKA

pohanka*
hodnocení

0x

Ani mužům se nevyhýbá inkontinence.

Vy jste na to ještě ale příliš mladý a je tedy potřeba velice pečlivého vyšetření a odhalit pravý důvod. Opravdu se Vám lékař věnoval? Nemáte pochyby? Nemáte v okolí nějaké lepší, odborné pracoviště?

ruzzkich
hodnocení

Odpovím v jednom příspěvku. Za mým lékařem zajdu znovu a požádám ho, aby mne poslal na neurologii, dle mého tomu dávám nejvíc šancí. Každopádně jsem si už sehnal kontakt na urologa, na kterého jsou dobré reference + zvažuji i psychoterapeuta. Nedostatek sexu mě napadl taky, ještě do září jsem ho měl denně 1 - 3 hodiny, ale je to asi bláznovina. Uvidím, čeho se dočkám v následujícím čase a určitě zde napíšu, jak jsem dopadl nebo nedopadl. Děkuji mockrát za veškeré informace, ten neurolog je dobrá trefa, díky.

Jen ještě dodám, co jsem opomněl -> V práci nebo jinde se mi tento problém děje často, doma skoro vůbec (?)

Sex denně 1 - 3 hodiny? To jste si musel strhnout tu klapku mezi močovodem a chámovodem*zed*

liska*

Při takovém sexu se dost dráždí a vyčerpává prostata, při jeho nedostatku také prostata trpí. Já si myslím, že v prostatě je problém. Dobrého urologa to chce. A ten by měl znát i Vaši sexuální aktivitu. Na prostatu je dobrý Zinek. Dá se v tabletách, ale je ho hodně např. v plodech moře, dýňových semínkách, cibuli...

cernyhrac
hodnocení

0x

Nic nového pro mne.Já to měl taky a může se to vrátit.Nejspíš jde o zuženou močovou trubici.Já byl na tom 2X v nemocnici.Proud spolehlivě zesílí.To mohu zaručit.Ukapávání,noční pomočování atd.,jsou s tím snadno spojené.Když jsem tam ležel,tak mi řekli,že je to zánět ledvin.Prý se moč vrací zpět do ledvin a tak je zničena trubice a ledviny taky dostaly pořádnou dardu.Tak se bude holt nahrazovat část močové trubice.Cévy vzaly z úst a udělaly plastiku.V noci se soboty na neděly,přišla potřeba kašlat a bylo vymalováno.Cévy popraskaly,prutké krvácení z úst,pak doktor který přiběhl a byl v nemocnici sám,operaci nedělal,takže neměl páru,jak to zastavit,tak pak to nějak zalátoval.Výsledek,..půl litr červené byl v tahu,ráno jsem ani nevěděl,že ležím na zemi a sbíraly mě sestry a pusa dosud blbě sešitá.(jako když máš něco za pry před zubama.Ale mluvit mohu.Jn v zimním období,..žádná sláva.Ale ten urolog,jak píšeš,..je nějaký divný.Znova do nemocnice,než to bude horší.Nespíš čeká cévkování,..prostě rozšiřování moč.trubice.Ale lepší výsledek je zaručený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cévkování moči

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]