Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plat v Lidlu

Od: hunley odpovědí: 14 změna:
Ahoj vespolek,
poslední dobou vídávám u nás ve městě, ale i jinde, náborové billboardy supermarketu Lidl, kde inzerují poměrně veliký nástupní plat, kolem 24 tisíc Kč u prodavaček a skladníků, a nějakých 35000 u zástupců vedoucího. Popravdě řečeno, nechce se mi tomu zrovna dvakrát věřit, kort když si vezmu, že s mým VŠ vzděláním technického směru (strojařina) vydělávám jako konstruktér s mnoha lety praxe stejné peníze, jako by si zde vydělal uvedený skladník.
Co vím od kamarádky mé přítelkyně, tak ta si jako zástupce vedoucíhou přijde měsíčně v Tescu na necelých dvacet čistého, tudíž úplně jiná realita. A to nemluvím o únavě, buzeraci, přesčasech...
Máte někdo s Lidlem po pracovní stránce zkušenosti? Nejedná se v jejich případě o něco podobného, jako když různé firmy lákají lidi na místa managerů s platem 40 tisíc, aby poté skončili jako finanční poradci? :) Že bych když tak pověsil konstruktéřinu na hřebík a beze stresu si každý den zmákl svoji osmičku jako skladník... Ne, vážně, strojařiny se nevzdám, ale fascinujeme mě ten nepoměr mezd.
Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitka*
hodnocení

1x

Tak treba v Albertu po lednovem zvyseni platu jsem brala 9800 kc cisteho.V praci nemam ani jeden vikend volny,jsem prakticky porad v praci,abych si vydelala alespon takovou castku.Je to smutne,skoda,ze me ta prace tak bavi.

mot
bezte do lidlu. horsi nez v albertu to snad nebude...
12

To se divím, že za ty peníze a za těch podmínek a tu buzeraci tam děláte, vůbec vás nelituju asi si to zasloužíte. Vy byste měli se všemi zaměstanci okamžitě vyhlásit stávku a nepřijít do práce! Za tuhé totality jsme stávkovali, protože nám chtěli zvednout normy za práci v té době, kdy se to nesmělo a vystávkovali jsme si, že normy nezvýšili! Dobře vám všem tak když držíte hubu a necháte ze sebe zadarmo dělat otroka tak trpte, ted jsem se tak rozčílila, že bych okamžitě šla vynadat těm vašim bosum.

svyjabob*
hodnocení

0x

Ano je to tak, znám mnoho vysokošlkolsky vzdělaných lidí, kteří tam v Praze šli dělat. Doporučím ale nastudovat toto vlákno, již se to tu probralo poradte.cz/...

mot
hodnocení

0x
fascinuje vas, jak mate jako konstrukter nizky plat? :)

hodnocení

0x

Co se divíte? Už když profesor Pafko operoval Havlovi raka, posteskl si, že s celým ansámblem, sálem a materiálem sklidili za čtyřhodinovou operaci 2500 Kč, tedy asi tolik, na kolik přijde výměna motorového oleje v prezidentské limuzíně ..

hodnocení

0x
Ano lidl plati nadstandartne a ty platy fakt odpovidaji.
To ze vy jako konstrukter mate tak malo je smutny no.
12

Oni neplatí nadstandartně, oni platí jen více, to ostatní firmy nenažraní soukromníci a kapitalisti by vám nejraději nedali ani výplatu jen aby mohli mít víc a víc, a jejich zaměstanci aby živořili jak žebráci. Tak to vypadá v tom našem podělaným státě. Stydím ze z Čechy, že si to nechají líbit. Já mám důchod, ale to je jen moje kapesné, mám svůj byznys na kterým si vydělávám sama, žít jenom z důchodu bych musela dávno chcípnout. Copak jsme podlidi, to budou generace a generace našich chytrých a šikovných lidí pořád jenom živořit a šetřit? Celá vláda stojí za h...o, hlavně, že oni se mají dobře!

mot
proc ti chytri a sikovni lide nezacnou podnikat a nezamestnavaji dalsi lidi za nadprumerne platy? pak by u tech nenazranych soukromniku nikdo nepracoval...
majsterjoe*
13.03.17 21:42

*hej*

jasper*
hodnocení

0x

Jo je to tak, vážně takové peníze mají. Ale je třeba se podívat, jestli to není plat po dvou letech nebo hned nástupní mzda. Ale co vím, tak je to pěkná makačka, ale je fajn, že aspoň prodavačky dobře ocení, protože co jsem slyšela o mzdách v jiných obchodech jako je třeba hruška nebo albert, tak ty mzdy jsou až výsměch mi příjde.

mot
jako zakaznik sem teda uplne nepozoroval tu peknou makacku...pravda, na pokladne pipaji vrazednou rychlosti,za to jsou asi premie:)

mp*
hodnocení

0x

Nevím teda jaké platy mají v Lidlu. Ale třeba moje zkušenost Z Makra. Pokladní tam znám podle vidění a obvykle jsou tam už velice dlouho. Občas prohodíme několik nezávazných slov. Většinou jsou dobře naladěné(ní). Prostě se tam při nákupu cítím docela dobře, jako zákazník. A na všech pozicích tam vídám stálé pracovníky. Nevím, jak tam platí a jakou mají personální politiku, ale asi dobrou. To třeba nechci pomlouvat, ale u nás v Albertu jsou pracovníci obyčejně stále dost nasraní. Lidl moc neznám.

hodnocení

0x

K Lidlu. Manželka tam rok pracovala jako prodavačka. Bylo to asi před 3 roky.
Nosila domů 13-14tisíc čistého.
Moc nadšená z toho nebyla, víkendy neexistovaly, pracovní doba stylem, přijdu do práce na rannní 8h směnu, ve 12h pár prodavačkám řeknou, že mohou jít domů, pokyn z centrály. Nebo jdou na odpolední směnu, končí v 10h večer a v 8 hodin jim řeknou, že je třeba to a to udělat a končí o půnoci.
Neustálé rotování zboží (tzn. přerovnávání tak, aby zboží s nejkratší spotřební lhůtou bylo nahoře) a jiné super záležitosti.
Toto může dělat člověk s autem, bez jakýchkoli závazků, bez rodiny a dětí, ne normální člověk.

Všimli jste si jak dlouho na všech Lidlech hledali prodavačky? Toto je ten důvod. Všichni jim po měsíci utekli.
Potom ty bilboardy vyměnili a dali tam ten s tou vyšší mzdou. Na tu se už asi někdo přemluvit dal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]