Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na plat

Od: jitka* odpovědí: 6 změna:

Syn ma exekuci na plat,exekuce by mela byt zaplacena za 2 mesice.Ted nastal problem,syn bude na nemocenske nekolik mesicu.To znamena,ze az mu nemocenska nepujde pres zamestnavatele,ten plati asi 14 dni,sice nevim jak je to po uplynuti tech 14 dnu,jestli to jde ci nejde pres zamestnavatele nebo to posila primo socialka na ucet.Chtel by s nemocenske tu exekuci doplatit,protoze exekutor,uz si ji nebude mit jak strhnout.Jak to udelat,aby tu exekuci doplatil?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

svyjabob*
hodnocení

1x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

sebod*

Exekutor v prvé řadě, když zjišťuje informace o dlužníkovi, kontaktujte např. sociálku a úřad práce. Zjišťuje, zda dlužník nedostává například nemocenskou, důchod, postižitelné příspěvky (dávky) atd.Pochopitelně dále zjišťuje, kde je dlužník zaměstnán. Zaroveň zasílá i exekuční příkaz pro případ, že by bylo exekucí co postihnout.

jitka*
hodnocení

Takze se o to nemame starat jo?Exekutor si to zjisti sam?Ja jen,ze prisel dopis ucetni kolik ten dotycny dluzi a kolik celkem ma dotycny zaplatit.

sebod*

Tak uvidíte první nemocenskou, kolik pošlou. A kdyby tam nebyla exekuční splátka, tak to pošlete sami.

Opravdu se nestává, že by exekutor neměl podchycenou sociálku. Já se spíš setkávám s tím, že je nemocenská zaplacena za dva měsíce najednou, ale dlužníkovi zůstane nezabavitelné minimum pouze za jeden měsíc

sebod*
hodnocení

0x

Jestli by měl dostávat peníze od sociálky, tak tam již bude exekutor mít exekuční příkaz. Takže sociálka mu bude posílat nezabavitelné minimum a vše NAD bude odesílat exekutorovi.

cernyhrac
hodnocení

0x

Otázka zní,kolik to dělá. Já platil 5 tisíc zdravotní,musel jsem se odstěhovat z ubytovny kvůli rekonstrukci,věci bylo nutné někam dát.Takže pronájem garáže 1500 akontace + 810 do konce měsíce,4000 realitce + dalších 1500 do dalšího měsíce,5 000 exekuce,něco na jídlo,jsem na nemocenské a to doktorka říkala,že budu na nemocenské 3/4 roku a pak do část.inv. důchodu a to chci ještě před tím žádat o hypotéku na pár stovek tisíc,abych mohl začít konečně žít,jako normální člověk.To je opravdový malér.Jen pozor na exekutora.Já měl už jednou na kontě taky exekuci a mělo se zadržet 10 500 kč.Což je skoro celý pla.A nikdo se neptal,zda mám,nebo nemám prachy.Prostě skoro vše strhnul a jetli ti něco zbyde na jídlo,to nikoho nezajímá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]