Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máte někdo zkušenosti s norethisteronem?- Potřebuji oddálit menstruaci, protože mě čekají závody a lékař mi přdepsal norethisteron. Nikdy jsem to nebrala, antikoncepci neberu, mám tělísko. Navíc jsem nastydlá, teď beru nurofen stopgrip, nemůže to mít nějaký negativní vliv? Mohou se brát tyto dva léky spolu?Díky za radu
Tablety Norethisteron Zentiva bývají zpravidladobře snášeny. Často bývají předepisovány sportovkyním, ale nelze na to pohlížet jako na š´tastné řešení, rozhodně tohle řešení opakujte co nejméně, je to zásah do hormonálního cyklu.
Co se týče vedlejších účinků, častěji se mohou vyskytnout amenorea (zástava menstruačního krvácení) nebo naopak menorhagie (zvýšené menstruační krvácení), špinění, hyperglykemie (zvýšená hladina cukru v krevní plazmě). Vysoký výskyt mají dále nevolnost, zvracení, bolesti břicha, průjem, podrážděnost, poruchy spánku, bolesti hlavy nebo otoky. Méně často se pak mohou vyskytnout zvětšení vaječníků a vznik ovariálních cyst, zvyšování tělesné hmotnosti, galaktorea (tvorba mateřského mléka), deprese nebo kožní reakce, bolestivost prsů, akneiformní projevy, návaly horka nebo snížení libida. Vzácně se vyskytují cholestatický ikterus (žloutenka), adrenální útlum, Cushingův syndrom, tromboembolické komplikace. Důvody k okamžitému přerušení léčby: těhotenství, karcinom prsu (pokud není jako indikace), ikterus (žloutenka), hepatitida (zánět jater), výrazný vzestup krevního tlaku, výrazné migrenózní bolesti hlavy, náhlé poruchy vnímání (vidění, slyšení), první příznaky tromboflebitidy (zánět žil, při kterém se tvoří krevní sraženiny v žilách) nebo tromboembolie (ucpání cévy utrženým kusem krevní sraženiny), plánované operace (6 týdnů předem), imobilizace-nehybnost (po úrazech, při těžké nemoci).
děkuji za vyčerpávající informace...Když si to čtu, tak mě polévá horko... Nicméně, norethisteron jsem nasadila, přes veškeré možné negativa, které to může přinést.Rozhodující je pro mě fakt, že nebudu menstruovat. Beru to už několikátý den, naštěstí se u mě zatím žádné vedlejší účinky neprojevily. Uvidíme potom, po vysazení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.