Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinné finance

Od: katkam* odpovědí: 9 změna:
Zdravím všechny. Kdyby vám partner - manžel přestal dávat peníze ( na děti, domácnost, bydlení...), prostě z ničeho nic přestane a začne jezdit na nákupy sám (velké nákupy o víkendu), zaplatí bydlení, zaplatí dětem cokoliv potřebují. Ve finále ho to vyjde na mnohem víc. Ponižovalo by vás to? Jak byste se cítili, co byste si o tom mysleli? Předesílám, že neutrácím za zbytečnosti, ušetřím na dovolené...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Musíte o tom spolu hlavně mluvit. Může k tomu mít milion důvodů: od něčeho, co jste udělala vy, přes nějaké "podezření", které mu do hlavy vložil někdo jiný, až po duševní poruchu. Neútočte, nepodezírejte ho hned z nejhoršího, ale chtějte vysvětlení.

vilik*
hodnocení

1x
Třeba jste soustavně zapomínala na jeho oblíbenou paštiku...
Nevím, nechápu lidi, kteří místo rozhovoru s partnerem, jedním z nejbližších, s kterým nedokáže probrat základní věci ve vztahu a raději se ptá lidí, které nezná, na internetové poradně.
Navíc, typicky žensky, předem připravena se urazit, cítit se ponížená.
Mně by takové chování partnerky stačilo minimálně k nedůvěře, možná i k odcizení.

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
nemáme nikdo křišťálovou kouli, věštit neumíme, jak ale některým z nás napovídají životní zkušenosti, důvod k chování manžela určitě nějaký je - osobně bych to viděl na ztrátu důvěry (neulila - neulívala jste si někdy v minulosti třeba nějaké ušetřené peníze ze společného na svoje "tajné konto"?) atd.
Předem si ale dovolím tvrdit, že výše vámi uvedené není bez příčiny a budete to velmi těžko vracet zpátky. Když už se totiž chlap rozhodne postupovat způsobem, kterým si poměrně zásadně zkomplikuje život (přidělá si X starostí navíc), nikdy to není jen tak - my chlapi jsme totiž většinou (kromě výjimek potvrzujících pravidlo) od přírody na tohle líní a milerádi přenecháme péči o "teplo domova" a tyhle "malé starosti" (určitě znáte ten vtip - ženy řeší maličkosti typu život rodiny, muži řeší globální problémy světa, jako vliv potravy tygra na světovou ekonomiku) ženám.
Moje rada - přemýšlejte, případně se ptejte (manžela), ale nenechávejte to dlouho - většinou totiž když chlap zjistí, že už se musí i to, co vy jste popsala, starat sám, časem dojde k závěru, že když bude žít sám, vyjde to pro něj nastejno a nepotřebuje doma mít manželku (přítelkyni, milenku...

pb®
hodnocení

1x
To by byl ráj na zemi. Hlavně ty velké nákupy, těch bych se o víkendu ráda zbavila, neb obchody jsou o víkendu dopoledne přeplněné a večer vyprodané. Mně partner peníze nikdy nedával, ani na rodičovské. On platí výdaje kolem baráku, energie a auta, já jídlo, školku, kroužky, oblečení, drogerii, zvěř. Kdyby tedy vše začal hradit sám, měla bych celý svůj plat pro sebe.

hodnocení

0x

Zdravím. Určitě bych se dobře necítila. Komunikovala bych s ním a chtěla bych vědět co ho k tomuto kroku přivedlo. Nějaký důvod k tomuto mít musí a já bych chtěla vědět, proč jsem ztratila jako partnerka jeho důvěru v tomto.

iz*
hodnocení

0x

"...prostě z ničeho nic přestane a začne jezdit na nákupy sám..." Mne by mnohem víc, než případné "ponížení" trápil nedostatek a způsob komunikace.

Opravdu bylo "z ničeho nic"? Nevnímala jste žádné signály nespokojenosti, nedůvěry nebo snahu si s Vámi promluvit? Mně se moc nezdá, že by někdo "úplně obrátit", aniž by se předtím pokusil situaci nějak řešit.

vykuk*
hodnocení

0x

Myslím si, že už nechtěl poslouchat vyčítající kecy kolem vašeho obětování se rodině. Tak vám chtěl ulehčit život.

Ale nebojte. Až ho začnete bombardovat kecy o nadměrném utrácení, situace se změní. Jistě k vaší nevoli.

daisy
hodnocení

0x

A proc zacal nakupovat sam? CO ho k tomu vedlo? A v cem on utrati vic penez nez ty? Kupuje jine veci? Museli by jsme znat take jeho verzi. Mozna si myslis, ze napr. kadernice za 2000 kc mesicne a nehty za 500 kc neni utraceni za zbytecnost,ale on si to nemysli a proto prevzal financni startosti on. Na co potrebujes ty ty penize,kdyz to zaplati on?

amo

A mate taky vlastni prijem, ktery muzete mit jen pro sebe, nebo jste financne zavisla na jen jeho penezich? Jde o to, jestli je to za trest nebo chce timto gestem vypomat s domacnosti :) zkratka - jste prekvapena mile nebo naopak?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]