Nejste přihlášen/a.
Ahoj, objednala jsem si mobil z eshopu z Hong Kongu (mám s tím typem mobilu dobrou zkušenost),pro urychlení jsem zaplatila dopravu DHL. Cena dopravy $7.71, cena zboží $99.89. Dnes mi psali z DHL, že zboží podléhá celnímu řízení, budu platit poplatek za vyřízení cla prostřeenictvím DHL (nemám čas zařizovat si to sama). Jaká může být výše poplatku DHL? Jak je to vůbec s clem z Hong Kongu? Je tam nějaký limit ceny zboží, do jakého se clo neplatí? Dík
0x
Je to jak píše @mytrix. Clo se na mobily nevztahuje. Vyměří vám DPH a poplatek za vyřízení 550 Kč. Kdybyste si to nechala poslat klasickou poštou, poplatek za vyřízení by byl cca 240 Kč.
0x
Nevím, jaký byl vybrán způsob dopravy, ale já za 680$ zboží na ebay (doprava Intarnational priority shipping with tracking) platil ještě předem vypočítané 120$ jako Import charges , celkem tedy 800$ předem přes paypal. Pak jsem zboží sledoval přes DHL, pak bylo týden zdržováno na celnici v Praze. Doručení pak bylo zdarma, nic víc mě to nestálo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.