Nejste přihlášen/a.
Ahoj, objednala jsem si mobil z eshopu z Hong Kongu (mám s tím typem mobilu dobrou zkušenost),pro urychlení jsem zaplatila dopravu DHL. Cena dopravy $7.71, cena zboží $99.89. Dnes mi psali z DHL, že zboží podléhá celnímu řízení, budu platit poplatek za vyřízení cla prostřeenictvím DHL (nemám čas zařizovat si to sama). Jaká může být výše poplatku DHL? Jak je to vůbec s clem z Hong Kongu? Je tam nějaký limit ceny zboží, do jakého se clo neplatí? Dík
Je to jak píše @mytrix. Clo se na mobily nevztahuje. Vyměří vám DPH a poplatek za vyřízení 550 Kč. Kdybyste si to nechala poslat klasickou poštou, poplatek za vyřízení by byl cca 240 Kč.
Nevím, jaký byl vybrán způsob dopravy, ale já za 680$ zboží na ebay (doprava Intarnational priority shipping with tracking) platil ještě předem vypočítané 120$ jako Import charges , celkem tedy 800$ předem přes paypal. Pak jsem zboží sledoval přes DHL, pak bylo týden zdržováno na celnici v Praze. Doručení pak bylo zdarma, nic víc mě to nestálo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.