Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Clo za mobil z Hong Kongu?

Od: yourlady* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, objednala jsem si mobil z eshopu z Hong Kongu (mám s tím typem mobilu dobrou zkušenost),pro urychlení jsem zaplatila dopravu DHL. Cena dopravy $7.71, cena zboží $99.89. Dnes mi psali z DHL, že zboží podléhá celnímu řízení, budu platit poplatek za vyřízení cla prostřeenictvím DHL (nemám čas zařizovat si to sama). Jaká může být výše poplatku DHL? Jak je to vůbec s clem z Hong Kongu? Je tam nějaký limit ceny zboží, do jakého se clo neplatí? Dík

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

1x

U DHL bohužel zaplatíte více.

- doměří Vám DPH z ceny mobilu, tedy cca 550 Kč.
- poplatek DHL bude činit cca 500Kč (platí se v případě, že od Vás musí vybírat doplatek, což v tomto případě platí)

Takže celkově budete doplácet něco přes tisíc korun.

paw*
hodnocení

0x

Clo vam vymeri 0%. Ale prohodi k tomu DPH + par korun, ze se s tim nekdo musel u nich delat. Suma sumarum, bobil za cca 3 500

ohneta*
hodnocení

0x

Je to jak píše @mytrix. Clo se na mobily nevztahuje. Vyměří vám DPH a poplatek za vyřízení 550 Kč. Kdybyste si to nechala poslat klasickou poštou, poplatek za vyřízení by byl cca 240 Kč.

xy

clo se nevztahuje přímo na mobily, nebo na zásilky do určité ceny?

Clo se nevztahuje obecně na zboží neobchodniho charakteru jehož cena včetně poštovného nepřekročí 5000.- Od ceny 22€ se ale doplácí dovozní Dph. Co se týče mobilů tak tam ten limit 5000 myslím neplatí a počítá se jen to Dph.
ohneta*

Mobily jsou od cla osvobozeny. Takže i za mobil za 500$ se bude platit jen DPH a poplatek poště. Jinak do 22 € se neplatí nic, nad 22 do 149 € DPH a nad 150 € DPH i CLO. Ovšem celnice se může vyžádat doložení ceny i u zboží třeba jen za 5 €, to se pak platí jen poplatek poště.

xy

Díky vám oběma za vysvětlení

ebay
hodnocení

0x

Nevím, jaký byl vybrán způsob dopravy, ale já za 680$ zboží na ebay (doprava Intarnational priority shipping with tracking) platil ještě předem vypočítané 120$ jako Import charges , celkem tedy 800$ předem přes paypal. Pak jsem zboží sledoval přes DHL, pak bylo týden zdržováno na celnici v Praze. Doručení pak bylo zdarma, nic víc mě to nestálo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]