Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volně prodejné antibiotikum místo penicilínu?

Od: vanasi® odpovědí: 4 změna:

Mohu v lékárně koupit nějaké volně prodejné antibiotikum místo penicilínu jako jeho náhradu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já doufám, že ne. Jakékoliv laicky aplikované antibiotikum (často naprosto zbatečně) může způsobit mutaci bakterií a jejich následnou rezistenci k antibiotykům. Následkem jsou nové a nové mutace bakteríí, které prakticky nelze zlikvidovat.

lidus*
hodnocení

0x

ceskarna.com/...

ceskarna.com/...

Myslela jsem, že ne ale patrně ano. Zda je to "penicilín"netuším. Já bych ale raděj šla k lékaři a nechala si ATB napsat když je nutně potřebuji.

Liduš, přípravek Amoxil nemůžu najít na žádných kvalitních českých stránkách a ani v databázi SÚKL. Myslím si, že u nás se neprodává, a že uvedené stránky nejsou úplně legální. Našla jsem asi dvě další, s příšernými překlady, cenami v eurech a dodáním ze zahraničí, očividně si někdo v zahraničí mastí kapsu. Možná by stálo za to nechat příspěvek smazat...

hodnocení

0x

Doufám, že antibiotikum koupit jen tak nejde. Ale můžete použít lék s antibiotickými účinky, který bývá volně prodejný. Na bolest zubu, ucha a podobných "průvanových" nachlazení používám roky Wobenzym. S klidným svědomím doporučím, funguje na 100%. Každopádně lékař je jistota.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]