Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s kolegou

Od: javva* odpovědí: 7 změna:

Vážení rádcové,

obracím se na Vás s prosbou o radu, jedná se o toto. Pracuji s kolegou již nějaký čas, a zjistil jsem, že zemně tahá rozumy a ty pak prodává za své, s notýskem si obejde kanceláře, všude vypráví, co všechno udělal, ale když dojde na lámání chleba tak vždy má záminku se spakovat.

Nikdo ho nekontroluje, protože jeho práci nerozumí a než by někoho zaučil tak si to udělá sám. Před měsícem jsme byli na školení, domluvili jsme se, že pošle zápis ze školení a mě do kopie, bohužel vůbec se nic nestalo. Několikrát jsem mu řekl, že to co jsme si řekli mezi čtyřmi očima on ventiluje jako svůj nápad. Nic na to neodpověděl. A vedení mi ho stále strká ke mě. Nevím jak dál, ale zároveň se mi hnusí bonzovat, kor když vím, že za svoji práci bere od jiných firem "všimné", které fakturačně přetáhne přes svoje známé...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

No. Tak toto znám z vlastní zkušenosti. Ze mě takhle tahal rozumy vedoucí vývoje a taky je potom projednával rovnou s ředitelem.

Já bych nikomu záměrně falešné informace nedával, protože to je opravdu ale hodně neprofesionální faul.

Vašeho kolegy se příště hned zeptejte na jeho nápady na řešení. A jak uslyšíte nějaké banality, reagujte otázkou :

Prosím tě můžeš být trochu konkrétnější? Jak by to mělo podle tvých představ vypadat?

Si myslím, že brzy budete mít pokoj.

hodnocení

1x
Takovému kolegovi bych záměrně podával falešné informace a kochal bych se výsledkem

iz*
hodnocení

1x

Souhlasím s Figurkem, záměrné poskytování nepravdivých, nepřesnýh nebo chybných (špatných informací je nejen neprofesionální, ale vypovídá to i o morálních hodnotách těch, kdo by takto jednali.

Jste-li povinen zmíněnému kolegovi informace poskytovat, čiňte tak pouze písemně a převzetí informací si nechávejte potvrdit na kopii předávaných informací.

Nejde-li o Vaši povinnost, můžete zkusit Figurkovu radu → ptát se naopak kolegy.

Školení → vyzvěte kolegu písemně k předání zápisu, jehož předání slíbil již (uveďte datum školení) a příště si zápis radši pořiďte sám.

Jen by mne zajímalo, co Vašeho kolegu k takovému jednání vede. Jestli mu jde o to využívat své kolegy, nebo jestli cizí názory či nápady snadno přejímá za své. Setkávám se s tím, že někteří lidé se po nějaké době, co vyslechli nějakou informaci, domnívají, že jde o jejich nápad, myšlenku, řešení,...

mot
hodnocení

0x
tak mu ty rozumy neposkytujte...
haf

Kdyz tak rad papouskuje a vydava to za sve rozumy, tak mu schvalne napovezte nejakou botu a pak se muzete smat :) , ale pokud jde o nejake zasadni veci, nesverovat se zadnemu vykradaci napadu!

hoststary*
hodnocení

0x

Je to normální, i takoví lidé jsou. Hlavně že to o něm víte a můžete se podle toho zařídit. Takových vykuků ještě v životě potkáte mnohem víc a nebezpečnějších a skrytých o kterých to třeba dlouho nikdo neví, že jsou to hajzlíci, slušně řečeno.

nikdo*
hodnocení

0x

na webu dfens-cz.com hledejte heslo zmrdi a vohnouti. Najdete tam spoustu příkladů zmrdího jednání a taky pár návodů co a jak. Nemá smysl to sem přepisovat. Jednak je toho hodně, a pak nevím, jak je to s autorským zákonem. Tak radši jen ten odkaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]