Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úraz zavineny cizí osobou

Od: source odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, byl jsem napaden cizí osobou a po zavolání policie ta dotyčná osoba utekla, já tu osobu neznal jen jsem s ní seděl u stolu . Byl jsem u doktora a jsem na neschopence a mám tam zaskrkle úraz zavineny jinou osobou. Policie neudělala žádný záznam protože dotyčný utekl. Jak se to bude dál řešit? Na nesxhopence budu jen týden a pak jdu do práce. Ja to bude řešit zaměstnavatel skrz účetní? Dostanu penize za pracovní neschopnost?Díky za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jste uznán lékařem jako práce neschopen - tj. placeno bude standardně jako nemocenská. Policie s vámi třeba dodatečně sepíše protokol, po měsíci odloží jako "pachatel neznámý". To je vše

doplněno 09.03.17 13:13:

Pak to necháte být... oni řešit sami nebudou... a úraz nebo zdravotní poškození není tak zásadní, aby řešili sami...

source
hodnocení

A když s policií nechci žádný protokol vypisovat? Nechci to dál už řešit protože jsem z toho pořád v šoku. Stejně by se to nikdy nevyřešilo.
source
hodnocení

Děkuju za rady. Máte s tímhle nějakou zkušenost nebo ve svém okolí?

hodnocení

0x

Jednoduché-zaměstnavate to bude řešit jako byste marodil třeba s chřipajznou-pkd není PÚ tak ho vůbec příčina PN nemusí zajímat! Jen pro Vás Vy budete krácen na financích za neśchopenku a z toho důvodu by měla policie jednat a vy žádat na pachateli náhradu škody!

Záleží na okolnostech o kterých nic nevím a když o takové události přemýšlím (na zákledě mé DN kdy mi děti vyletěli z okna auta ven,naštěstí největší škodu mělo auto=na odpis a dcera jen pár oděrek a syni nic stejně jako já a manželka)-tak vždy si říkám-záleží jak ten "pachatel"jedná a dle situace -marození déle než týden= pro pachatele trestný čin,nebo tom hodit za hlavu a necht to být!Marození do týdne

doplněno 10.03.17 14:06:

Co by vypisovala NIC nebo totéž jako při každé jiné nemoci či chřipce!Ve firmě nikoho nezajímá respektrive by němělo zajímat s čím nebo proč jste na PN ale spíš JAK dlouho n ní budete!

source
hodnocení

Prosím ještě jen jedena otázka? Co všechno se mnou bude vypisovat paní účetní? Jen podepisu ukončení neschopenky?
source
hodnocení

Jo díky jen paní účetní je moc zvědavá a vyptává se a že se mnou sepíše papíry , trochu jsem to jen nepochopil. Chci to hodit už všechno za hlavu s nevracet se k tomu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]