Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit škytavky

Od: bybdnx odpovědí: 5 změna:
Zdravim,cobpouzivate proti skytavce?dekuji vám za rady a tipy

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Mě osobně pomáhá rada č. 1- zadržet co nejdéle dech. Funguje na 100%.

hodnocení

1x

"V extrémních případech vás ale může obtěžovat klidně i hodinu".
Nesouhlasím. Znám případy, kdy škytavka vydržela i celý den.

Mám osvědčenou metodu. Do sklenice trochu studené vody, na okaj sklenice naplocho položit čepel nože tak, aby mezi ostřím nože a stěnou sklenice byla mezera několik milimetrů a touto škvírou se důkladně napít. Jak to funguje, netuším. Ale ještě mě to nezklamalo.

hodnocení

0x

Způsoby odstranění škytavky

1. Zadržení dechu

Zhluboka se nadechněte a na několik desítek vteřin zadržte dech v plicích. Poté vydechněte. Tato metoda zabírá u poměrně hodně lidí.

2. Suchý chléb

Při škytavce si dejte kousek suchého chleba. Dejte si ale pozor na to, aby se vám "nezasekl v krku".

3. Studený obklad

Někomu pomáhá, když si na zátylek přiloží studený obklad.

4. Kostka cukru

Poměrně úspěšnou metodou je ta, kdy si při škytavce vložíte do úst kostku cukru a necháte ji rozpustit.

5. Poloha na zádech

Jakmile vás přepadne škytavka a máte okolo sebe dostatek místa, lehněte si na záda, skrčte kolena k břichu, obejměte je rukama a zatlačte je proti břichu. Tuto metodu doporučji použít spíše v soukromí.

6. Bouchnutí mezi lopatky

Vyzvěte někoho ze svého okolí, ať vás lehce bouchne do zad mezi lopatkami.

7. Vylekání

Na škytavku zabírá také vylekání.

8. Jiné myšlenky

Škytavky se nezbavíte, pokud na ni budete neustále myslet. Snažte se proto rozptýlit, sama pak rychleji odezní.

9. Zacpání nosu

Zacpěte si nos a zvolna dýchejte pusou.

10. Pití vody

Během škytavky si dejte pár doušků vlažné vody. Usrkávejte jen malé množství, dokud škytavka neodezní.

Jak dlouho to potrvá?

Škytavka obvykle trvá maximálně pár minut. V extrémních případech vás ale může obtěžovat klidně i hodinu. Proto si vyzkoušejte jednotlivé metody a najděte tu, která vám pomůže se škytavky co nejrychleji zbavit.

doplněno 08.03.17 22:03:

pro sys strejc, omlouvám se, jsem poučena pro příště

výtka
Upozornění od sys strejc 08. 03. 2017 14:08:44
Uvádějte zdroj! jakselecit.cz/...Jinak se dopouštíte porušování pravidel poradny (a i slušnosti jako takové)

an*
hodnocení

0x
U mne nezabírá ani jeden z těch deseti zde vyjmenovaných bodů. Ale spolehlivě mi zabere zacpat si uši a pomalu upíjet vodu. Pít je třeba tak dlouho, než přijde další škytnutí. Škytnout a zároveň polknout a je po škytavce. :-D

figurek*
hodnocení

0x

mě kdysi naučili jóginský cvik. Vydechnout, zadržet dech a roztáhnout žebra tak, že vám vnitřnosti popojedou nahoru. To se těžko popisuje, těžko vysvětluje, ale jde to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]