Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem.Asi před 2 měsíci jsem se ptala na Lázně Bohdaneč,dostali jsme s mužem poukazy.Takže pojedeme v posledním týdnu v březnu.Chtěli jsme autem,ale nakonec pojedeme autobusem do Pardubic,protože po pobytu nás tam vyzvedne nevlastní dcera,bydlí kousek od HK a ještě pár dní pobudeme u ní.V Pardubicích budeme kolem 11.hod.,do Bohdanče pojedeme trolejbusem č.3,jak radila myslím "babajaga".Protože máme nástup po 13.hod.,myslela jsem,že bychom se někde najedli,nevím,jestli v Pardubicích někde poblíž autobusového nádraží je nějaká restaurace?Nebo jet rovnou do Bohdanče a najíst se tam?Případně kde,v jaké restauraci?Nechce se mi jet s řízkama a jíst někde na lavičce.Poradíte,co je nejlepší?Neznám to tam.A zastávka trojebusu snad je někde u aut.nádraží?Ještě nevím,jestli se do trolejbusu kupuje jízdenka a kde?Nebo přímo v něm?Do Pardubic jsem jezdívala za kamarádkou,ale jako mladá holka,od té doby ne,takže v dnešní době nevím,jak to chodí.A protože jedeme autobusem,tak nechci tahat zbytečnosti a moc věcí,tak ještě bych potřebovala vědět,jestli na pokojích jsou ručníky-budeme bydlet ve Veselém.Pro jistotu každému jeden vezmu,ale to by bylo málo,pokud na pokojích nebudou.A trolejbusy jezdí v nějakém intervalu,třeba jednou za hodinu nebo častěji?Tak budu ráda za každou radu a díky.Babuša
Také něco přidám, i když se budu opakovat v tom, co už tu radily předchozí rádkyně a rádcové:
S kuframa je lepší dojet na jeden zátah do Bohdanče a najíst se až tam, abyste je při hledání restaurace nemuseli tahat po Pardubicích. Kufry vám ještě před nástupem snad nechají v lázeňské recepci a s volnýma rukama můžete popojít sto metrů do Radnice a najíst se tam. Asi sto metrů před kruhovým objezdem na náměstí směrem od PA, vlevo je penzion Bílá Vrána, podle jídelního lístku spíš pro bohaté. Pokud byste si chtěli dát po večeři krátkou procházku a k jídlu nějakou dobrotu, nejen rybu, stačí jít směrem dál po hlavní a vlevo svítí restaurace Na Sádkách, která nevypadá nic moc, ale jídlo je dobré.
Nebo další alternativa je dohodnout si telefonicky s recepcí, zda by vám dali oběd již v den příjezdu, buď normálně v jídelně, nebo v zaměstnanecké jíd/... v pavilonu Jubilejní, kde se dohodne jídlo do 13 hodin předchozího dne.
Nebo se můžete jít projít trochu jakoby zpět šikmo k typické vodárenské věžičce od architekta Gočára a jistě natrefíte na restauraci Zababa, při které si vzpomenete na pohádku pro děti o výpravčím Zababovi a mašinkách. Také vaří, jídelní lístek si/....
V Bohdanči se vám jistě bude líbit bazén a dlouhá chodba, spojující všechny pavilony, takže můžete vše projít suchou nohou. Možná už na komín uprostřed lázní přiletí čáp a bude klapat zobákem. Pokud chcete nějakou poučnou procházku, dá se dojít do Rybitví až k rodnému domku bratranců Veverkových, a pak zpátky zkratkou do Bohdanče po polní cestě, silnici, která je v suchém počasí normálně schůdná.
Hezký výlet je trolejbusem do PA na náměstí a pak se vydat doleva k náměstí se Zelenou Bránou, dojít až na konec a pak doleva až k zámku, kde bývají různé expozice a výstavy a mají tam čisté a kulturní záchody. Záchod na nádvoří má vypínače podle nějaké nové normy ve výši pasu, což se někdy těžko hledá, ale většinou je světlo a svítit se nemusí.
Ještě maličkost: jízdenky na trolejbus normálně koupíte v stojanovém automatu nebo na nádraží ve stánku s novinami. Ale i za KUFR se platí a revizoři to hlídají a občas si smlsnou. Jízdní řád trolejbusu č. 3 je na dpmp.cz/... kde si zadáte odkud chcete jet.
Kunětická hora je úžasně fotogenická, zvláště při západu sluníčka nebo v dešti v duze, ale není tam normální spojení, stačí se na ní koukat z dálky. Atd..
Je pravda, že Pardubice u vlakového nádraží vypadají teď jako po II. světové válce, kdy bylo bombardováno Paramo. A nevyzná se tam takřka ani pardubák. Ale na autobusák Vás dovézt musejí. Když z něj vyjdete, dáte se doleva a asi po 100 m narazíte na trolejbusovou zastávku. Jmenuje se U MARKA. Vy ovšem musíte přejít silnici na druhou stranu, protože pojedete z té protější, jakoby od nádraží do města. Je to z autobusáku kousek a není co řešit. Pak jet trojkou.
Jídlo u nádraží je velký problém. Na vlakovém nádraží bývala přímo v hale slušná restaurace, ale myslím si, že už to je minulost. Přímo u autobusáku je ošklivá začouzená herna, kde se nevaří, zato mají nepřeberné množství chlastu. Nevěděla bych to, ale zastavil nám tam před rokem autobus, kterým jsme přijeli z Řecka. Byli jsme hladoví, tak jsme vlezli. Hnusné páchnoucí prostředí, pár divných týpků. A dál do města nemá cenu se zavazadly se vláčet. Najedla bych se až v Bohdanči. Restaurace je přímo u vchodu do lázní. Jmenovala se Radnice, jestli není přejmenovaná, nevím. Pak při procházkách zajděte do restaurace Na sádkách, asi kilometr od lázní směrem na Chlumec po hlavní silnici.. Nevypadá na pohled nic extra, ale připravují tam dobře různé druhy ryb. Pokud máte ryby rádi, přijdete si na své.
A nakonec ty ručníky. Nevím, jak v Bohdanči, ale já jsme loni v Janských lázních dostávala vždycky ručník, osušku a malý ručníček. Měnilo se to často. Kamarádka je nyní v lázních Jeseník a ručníky i osušky má také jejich. Jenom bych snad doporučila nějakou barevnou tmavší osušku - do bazénu. Oni mají světlounké, já měla meruňkově zbarvené a když člověk u bazénu na osušku šlápne, nebo mu upadne, je to pak vidět. Tak jsem si na koupání radši brala svoje. Přesto, po ukončení cvičení v bazénu i plavání nám paní lázeňská rozdala všem krásně nažehlená prostěradla na osušení. Takže, pokud se spokojíte s tím prostěradlem, osuška snad ani nemusí být.
Hezky si to užijte, chci se tam jet podívat na kole, třeba se potkáme. Jaga.
V Bohdanči je velice vyhlášená jejich kuchyně, bude Vám tam chutnat. Jen porce nejsou velké. Ženám to stačí, muži by si dali ještě.
Dobrý den, jak již píšou ostatní, bohužel to je díky rekonstrukci před nádražím komplikovanější s dopravou. Takže trolejbus č.3 má nyní první stanici, kde vy nastoupíte, je Masarykovo mám. zde máte platný jízdní řád:
takže máte 2 možnosti.
Buď hned u autobusového nádraží přejdete přes světelnou křižovatku na druhou stranu,kde je hned poblíž zastávka směr do města a přes 1 stanici vás např linka.č.2,13,6 nebo 9 převeze na Masarykovo náměstí.Dá se zaplatit u řidiče-nastoupíte předními dveřmi, nebo si v okolí koupíte v trafice jízdenky. Jestli je vám nad 65let řekněte si o zlevněnou jízdenku za 10,-Kč a zrovna si kupte jízdenku za 11Kč na trolejbus č.3.není-li vám 65let,musíte si koupit jízdenku nezlevněnou za 15,-Kč a do Bohdanče za 17,-Kč.Pak se tedy najíte až v Bohdanči,jak vám radí ostatní.
A druhá možnost je od autobusového nádraží se dát pěšky hned doleva (nepřecházet světelnou křižovatku) a po cca 600m narazíte na restauraci SEVERKA, kde se v pohodě najíte a pak budete pokračovat podél Tesca a Afi paláce, dojdete na hlavní světelnou křižovatku(cca 200m),kterou přejdete a dáte se doleva a hned uvidíte zastávku.trolejbusu č.3. Je tu i trafika,kde si můžete zakoupit jízdenky.
Tak snad jsem vám to napsala srozumitelně.
Jinak v lázních na pokojích ručníky jsou. Jestli budete chtít ještě něco vědět,tak se klidně ozvěte
babuša, ještě doplním to, co napsal hoststary.Pravdou je,že pokud budete mít objemné spoluzavazadlo, musíte ještě za něj koupit jízdenku a to 10 KČ na přejezd na Masarykovo nám. a do Bohdanče 11 KČ. Pokud budete platit přímo u řidiče je to za 15Kč. Záleží tedy na vás, jak velká zavazadla budete mít.
babusa
v Bohdanči, před kruháčem asi 100 metrů po pravé straně je hospůdka, kde jsem byl již 2x. V Pardubicích bych Vám doporučil Staré Časy
kam pravidelně chodíme s kolegy. Od nádraží je to 8-10 minut, směrem do centra k Masarykovi.
Jízdenku si koupíte třeba u řidiče, ale dražší, nebo v každé trafice. Zastávky jsou od sebe 5 minut chůze.
Nevím vybavení pokojů, ale co jezdím já, tak ručníky vždy na pokoji byly.
Toták, lihovar je kuřácká, ale o 128 metrů dále, u Teska, je na rohu taky dobrá hospůdka. Hned naproti, vedle spořitelny taky hamáníčko.
Je jich tu hodně.
Tak odpovědi pročítám,zatím těm,co napsali díky.Čili podle rad se snad do Bohdanče dopravíme tím trolejbusem,jak píše "hrdaalena".No bude to trochu sranda s kufrem,taškou.Ručníky si vezmu 2 tmavší,naobědváme se až v Bohdanči asi na té radnicijak jste mi tady už poradili.Jinak pobyt máme s jídlem,první den večeře,další dny plnou penzi a poslední den snídaně,potom pro nás dcera přijede.Šlo mi o jídlo jen ten den nástupu.Jedeme tam 29.3. a odjíždíme v sobotu 1.4.-dárkový poukaz jsme dostali na 3 dny,já jsem to o den prodloužila a doobjednala obědy,byla jen polopenze.Zdálo se mi krátké tam jeden den přijet odp.,druhý den celý a 3.den dopoledne odjet.Tak i proto,abychom stihli i procedury.Máme 3x bazen,nějaké koupele bylinkové,bublinkové a já navíc na kyčel,co mám 3.st.artrozu rašelinu.Musela jsem i podle muže,co vyhovuje i jemu,něco mu dr.nedoporučila a on se beze mně nehne ,aby sám na něco šel a já na jiné.I tak si to užijeme,líbí se nám všude,kde jsme.Mně je za měsíc 70, mužovi v létě 80,tak nebudeme platit plné jízdné.No určitě v Pardubicích zazmatkuju než trefím kam máme,ale budeme tam před 11.hod.tak do odpoledne snad stihneme se do Bohdanče dopravit i najíst. Kdy které procedury budeme mít,v kolik hod. a který den zatím nevím,to se dozvíme až v recepci.Tím myslím,kdyby "babajaga" tam jela na kole,že bych ji ráda potkala,zatím nevím,kdy budeme courat mimo .areál.Vypadá to,že se do té doby budu muset "zaregistrovat",abych se s ní mohla případně nějak domluvit.
Babuško, už jsem zapomněla to, co jste psala v minulém dotazu. A tak jsem si myslela, že tam jedete na léčení, na celý měsíc. To by bylo času až až. Ale za ty 3 - 4 dny, co tam budete, si jistě uděláte svůj program a budete to mít všechno co stihnout.
Takže, slovy pana krále: Odvolávám, co jsem odvolal ...a nepojedu nikam! Zdraví Jaga.
Dobrý den. Já jen doplním mapkou. U kruhového objezdu by měly být dvě restaurace. Vyznačil jsem je vč. otevírací doby. Ta restaurace Na sádkách, jak zmiňuje babka, je ulicí Šípkovou čp. 161, asi ten kilometr a mají tam otevřeno od 10.30.
Přímo na Masarykově naměstí u zastávky trol. č. 3, je další restaurace Bonté a naproti přes ulici v obchodním centru Atrium, jsou hned restaurace tři. U bílého koníčka, Sakura´s restaurant a Cactus food. Ty první dvě se orientují na čínskou a japonskou kuchyni a Cactus na mexicko-asijsko-evropskou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.