Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda nemá někdo podobnou starost. Už cca rok se mi střídavě (např. 2-3 měsíce nic a pak 3 týdny každý den apod.) v jakékoli poloze roztočí hlava, dostanu závrať a ve většině případech zvracím. Musím se sesunout k zemi, rozdýchávat to, svléknout se, protože je mi v tu chvíli hrozné horko a tento stav trvá třeba 5-10 minut, celá se spotím a pak je mi zase zima. Poprvé se mi to stalo na vinnařském pobytu, napadlo mne jestli nemám překyselený žaludek z vína, ale ne, stávalo se mi to dále v práci - klimatizované kanceláři, nebo jen cestou po chodníku na čerstvém vzduchu. Následně mě napadlo zda-li to nemůžou být nervy.. Mám stresové zaměstnání, ale pak se mi to dělo i doma, o víkendech, vlastně kdekoli a kdykoli bez ohledu na psychycký stav, náladu nebo jiné okolnosti. Vím, že by byl lepší doktor než internet, ale je mi víc jak jasné, že to bude na hledání příčiny a spousty běhání a času. Proto to zkouším nejprve tu, zda třeba někdo nemá zkušenost. Abych se připravila co mě čeká ...
Předem moc děkuji VŠEM
Milá Zuzano, nikdo nemá přesně stejnou zkušenost, jako Vy. Nikdo z nás (a to platí pro všechny internetové poradny) nezná Váš zdravotní stav, nikdo nevíme, co Vám může být.
Každý Vám může napsat jenom to, s čím se setkal sám, ale nic z toho nemusí být (a pravděpodobně ani nebude) Váš případ. Jediná možnost je obrátit se na svého lékaře (ovšem to už jste měla udělat dávno).
Může to být i nějaké postižení vnitřního ucha - vyhledejte si na internetu nemoc zvanou "meniér" a porovnejte projevy, které se tam dočtete.
Ve vnitřním uchu je rovnovážný systém (přesný název si nepamatuji) a to co popisujete se takto projevuje.
Tipický "meniér" je, že dojde k vytečení tekutiny z rovnovážného systému. Já jsem měl podobné problémy, které lékaři pojmenovaly "meniérového typu".
U mě tyto potíže způsobovala nějaká, špatně průchodná cévka, která krví zásobuje vnitřní ucho. Rovnovážný systém nebyl porušený, ale tím že vnitřní ucho nemělo dostatek živin a kyslíku, se to takto projevovalo. Šumělo mě při tom v celé hlavě ikdyž postižené bylo jen jedno ucho.
Absťák,delirium tremens.Nechlastat víno a pít víc tekutin.Ono se to vypláchne.
Tomuhle poslednímu příspěvku /nade mnou/ od tazatelky nerozumím. Takže ona je alkoholička závislá na víně a všichni kolem si mezitím lámou hlavy s tlakem, středním uchem, štítnou žlázou? A ona moc dobře ví, od čeho to má, /od chlastu/.
To snad opravdu ne! Jaga.
Ledaže by si nějaký jiný vtipálek použil stejný nick, jako má ona. Ale to by nebylo vůbec slušné.
Mimochodem, dotazovala jsem se tu na něco poprvé, opravdu bych nečekala, že se dočkám urážek podobného typu. Ale lidé jsou všelijací, že
Už jsem se o tom obvodní doktorce zmiňovala, je to tak pul roku z5. Řekla mi přesně to, co píšete - že je to od krční páteře a stresu.. jen tak, bez vyšetření...protože mám skoliózu páteře a stresující zaměstnání... ,,a je to"! - nejjednodušší řešení... Zřejmě si dokážete představit to nadšené vedení, když budu chodit po všelijakých vyšetřeních na vlastní pěst 10x do měsíce. Do nemocnice? Na neurologi? Ptala jsem se prvně tady, abych dostala typy a představu. Máte samozřejmě pravdu. O tom žádná. Moc díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.