Nejste přihlášen/a.
V lednu jsem spatne odeslala platbu na jiny ucet.Jelikoz jsem u postovni sporitelny podala jsem reklamaci na neznamy ucet.Banka vyzvala majitele k vraceni penez.Je to jiz mesic a penize se me nevratili.Co delat dal?Je vubec sance ty penize dostat zpet?
Žaloba k soudu.
Půjde. Ano je možné, že zaplatíš a ničeho nedosáhneš. Je to risk.
Podejte TO na policii.
Mě se něco podobného stalo nedávno. Ale nebylo to z účtu, ale vložila jsem na přepážce peníze na špatný účet. Na potvrzení o vkladu bylo jméno majitele účtu. Tak jsem si našla všechny lidi se stejným jménem na FB a napsala jim, jestli to není jejich účet . A ozval se mi pán, že je to účet jeho otce a že mám napsat svůj účet a on mi peníze pošle. A tak se také stalo.
Pepana, vidíš, to je velice relativní, to Tvoje . "...2000 není zase tolik..." pro někoho to je částka určená na měsíc na jídlo pro dvě osoby
Im - Odkazujete se na Občanský zákoník z roku 2008. Ten byl ovšem nahrazen Novým občanským zákoníkem, platným od roku 2014. V něm už ale nic takového uvedeno není. Tazatel by snad mohl najít inspiraci tady.
To máte docela smůlu, že jste se trefila do existujícího čísla účtu. Každopádně pokud nereaguje, běžte na policii a ta mu to vysvětlí. Jedná se o trestný čin nedovoleného obohacování.
Žádný trestný čin nedovoleného obohacování neexistuje.
Kdyby to bylo více než 5000Kč, mohlo by se jednat o
§ 219
Zatajení věci
(1) Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.
V tomto případě se ale jedná pouze o 2000Kč, tedy ponecháním těchto peněz nelze spáchat trestný čin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.