Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, potřeboval bych poradit , kde se da najit žádost či formulář o pokáceni stromu.Chtěli by jsme se sousedem nechat od obce pokácet nebo zmenšit strom, u kterého hrozí, v době vichřic spadnutí k nám na barák.Máme strach.Tak chceme požádat obec...Strom se nachazi naproti nasim dvou barákum.Děkuji za radu.
Loni jsem přes e-mail poslal DOTAZ NE ŽÁDOST na modřín rostoucí na obecním pozemku u obecního domu,že je za ta léta už moc vysoký,jehličí všude v baráku i v bytech při otevřených oknech.Nevím kdo a jak to potom celé prošetřoval a řešil,ale strom už je cca.týden pryč.Přijela firma,pokácela,takovou velkou mašinou rozdrtila i ten pařez,dala novou hlínu a místo upravila.Na druhé straně přes chodník hned vysadili tři nové mladé stromky.Takže i takto se to dá řešit.Ale je teda fakt,že ,,náš,, starosta se stará.Je mu 34 a je to místní rodák,takže chápe a rozumí potřebám místních lidí.Stejně jako se pr.Zeman nechává vozit po krajích,tak on chodí pěšky a taky rozmlouvá s občany.
No nevím, jak je to dneska, ale dřív se žádalo písemně. Posílám odkaz na jeden ze vzorů:
Na internetu jich najdete mraky. Zadejte do vyhledávače: Žádost na pokácení stromu a najdete jich spoustu. Možná najdete přímo i vzor z Vašeho bydliště.
Pokud mají u Vás nějakou speciální žádost, dostanete jí na místním úřadě nebo na jejich stránkách.
Koukám, že jsem původně dotaz asi špatně pochopila. Strom nechcete kácet Vy.
Tak to bude fakt nejlepší dojít se na úřad zeptat.
Takže si zjistím,odkud fouká vítr,zejména ze ZÁPADU...Pak si ověřím délku stromu,kam by spadl při pádu,jestli je situován na ZÁPAD od baráku...Jestli se špička smrku,co má mělké kořeny otře jen o střechu,tak nekácet..Jestli je to listnáč,jako dub,buk,ten má hluboké kořeny,tady snad vadí přestárlá větev,co ulítne..IRITUJE MNĚ neustále chamtivé kácení ZDRAVÝCH listnáču,smrky rostou rychle..
Já nic chamtivě kácet nechci...Ale bojíme se, ted tady byla na západě čech kde bydlime silna vichrice a meli jsme obavy.A uz u nás pár stromu spadlo, diky vichřici.Ale tohle je silnej velikej strom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.