Nejste přihlášen/a.
Krásné ráno, včera jsem změnila bydliště, samozřejmě vyřídím občanku, řidičák, pojišťovnu... na co ještě nezapomenout? Nebo je to všechno? Nahlásí pojišťovna změnu lékařům, nebo musím hlásit osobně?
Děkuji.
Před necelým rokem jsem to prodělal a ujišťuji vás, že nikdo nic nenahlásí. Všechno musíte sama a raději dvakrát, nejlépe osobně či písemně. Lékaře, zubaře, pojistky, práci, prostě úplně vše. Podepsal jsem novou smlouvu s pojišťovnou, nahlásil tam novou adresu a přesto mně po půl roce přišel přeplatek do původního bydliště. Se správcovskou firmou jsem písemně ukončil spolupráci a po několika měsících mně telefonicky nabízeli nové platební podmínky pro starý byt. Zapomeňte na nějaké základní registry veřejné správy, nebo jak se tomu podvodu říká...nikdo nepohne prstem. Asi jsem nepotěšil, sorry, mine...
Abych jen neplival; co naopak fungovalo jako na drátkách, byla změna zubařky. Jednoduše jsem se přihlásil u nové a ta kompletně zařídila zbytek. Nicméně to nutně nesouvisí se stěhováním.
Od rodičů do nájmu je z hlediska vašeho dotazu pohoda jazz. Rodiče určitě ochotně přepošlou nebo předají poštu a v místních podmínkách (jste tuším ze Znojma) pošťačka také zajisté ví vše potřebné.
Lékařům osobně, kromě uvedeného jsme měnila adresu ve všech zákaznických klubech, kde jsem registrovaná, pak ve společnostech, které mi posílají katalogy, v bankách, u operátora, na poště (zákaznická kartička), v práci, České televizi (kon. poplatek), zkrátka úplně všude. Jen v datové schránce a na katastru si to změnili sami.
Nechat si nejakou dobu preposilat postu na novou adresu (kdyby clovek preci jen neco opomenul nebo to neklaplo).
elektrika, voda, plyn, popelnice (odpady), vzkaz na poště na přeposílání pošty na novou adresu, přehlášení odběru časopisů, přihlásit rádio, televizi (povinné poplatky), v novém bydlišti si najít zubního a obvodního a další lékaře, ...
vidím, že se opakuji, vše již poradili předchozí rádcové...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.