Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna bydliště - na co nezapomenout?

Od: martinaa* odpovědí: 8 změna:

Krásné ráno, včera jsem změnila bydliště, samozřejmě vyřídím občanku, řidičák, pojišťovnu... na co ještě nezapomenout? Nebo je to všechno? Nahlásí pojišťovna změnu lékařům, nebo musím hlásit osobně?

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
hodnocení

3x

Před necelým rokem jsem to prodělal a ujišťuji vás, že nikdo nic nenahlásí. Všechno musíte sama a raději dvakrát, nejlépe osobně či písemně. Lékaře, zubaře, pojistky, práci, prostě úplně vše. Podepsal jsem novou smlouvu s pojišťovnou, nahlásil tam novou adresu a přesto mně po půl roce přišel přeplatek do původního bydliště. Se správcovskou firmou jsem písemně ukončil spolupráci a po několika měsících mně telefonicky nabízeli nové platební podmínky pro starý byt. Zapomeňte na nějaké základní registry veřejné správy, nebo jak se tomu podvodu říká...nikdo nepohne prstem. Asi jsem nepotěšil, sorry, mine... *nevi*

doplněno 02.03.17 08:29:

Abych jen neplival; co naopak fungovalo jako na drátkách, byla změna zubařky. Jednoduše jsem se přihlásil u nové a ta kompletně zařídila zbytek. Nicméně to nutně nesouvisí se stěhováním. *slunce*

doplněno 03.03.17 09:42:

Od rodičů do nájmu je z hlediska vašeho dotazu pohoda jazz. Rodiče určitě ochotně přepošlou nebo předají poštu a v místních podmínkách (jste tuším ze Znojma) pošťačka také zajisté ví vše potřebné. *slunce*

rora*
hodnocení

3x

Lékařům osobně, kromě uvedeného jsme měnila adresu ve všech zákaznických klubech, kde jsem registrovaná, pak ve společnostech, které mi posílají katalogy, v bankách, u operátora, na poště (zákaznická kartička), v práci, České televizi (kon. poplatek), zkrátka úplně všude. Jen v datové schránce a na katastru si to změnili sami.

hodnocení

2x
Všichni,od nichž Vám chodí pravidelně faktury nebo máte navedenou pravidelnou platbu z účtu.
Ale ještě jsem to nemusel řešit tak snad nepíšu blud :)
doplněno 02.03.17 06:52: Měl jsem na mysli třeba smlouvy,které máte uzavřené s určitými dodavateli,např.o dodávce energií.

hodnocení

0x

Nechat si nejakou dobu preposilat postu na novou adresu (kdyby clovek preci jen neco opomenul nebo to neklaplo).

jentak*

Tohle taky doporučuju. Tak 3-6 měsíců. Vyplatí se to.

figurek*
hodnocení

0x

zdravotní pojišťovna si vás vede pod rodným číslem. Té je víceméně jedno, kde bydlíte.

Nezapomeňte odhlásit energie, plyn, vodu, elektřinu.

hoststary*
hodnocení

0x

elektrika, voda, plyn, popelnice (odpady), vzkaz na poště na přeposílání pošty na novou adresu, přehlášení odběru časopisů, přihlásit rádio, televizi (povinné poplatky), v novém bydlišti si najít zubního a obvodního a další lékaře, ...

vidím, že se opakuji, vše již poradili předchozí rádcové...

martinaa*
hodnocení

Děkuji, zřejmě jsem měla uvést, že se stěhuji od rodičů a do nájmu, takže dodavatele moc řešit nemusím, jen tv a internet. Počítám s tím, že i když nahlásím bydliště jinde, bude mi pošta chodit ještě nějakou dobu na starou adresu :).

Děkuji všem za připomínky. :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]