Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Destilace doma - zabaveno celníky - postih?

Od: vaclavz odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

byl jsem navštíven celníky bylo mi zabaveno cca 40l 50% alkoholu a destilační přístroj. Ve výpovědi jsem sdělil, že jsem nikdy alkohol nevyráběl a tím ani neprodával. Destilační přístroj mám pouze pro vlastní potřebu k výrobě destilované vody do zemědělské techniky. K alkoholu, který mě zabavili jsem dal dodatek, že dodám doklad z legální pěstitelské pálenice. Chtěl bych se zeptat, zda mi hrozí nějaký postih a jestli mi alkohol a destilační přístroj vrátí.

Děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

3x

Pro vlastní potřebu můžete pálit, podíval bych se koho mám jako hodně " dobrého " souseda. Jinak než na udání to být nemohlo.

vasekz*
hodnocení

Vím že to bylo na udání, spíše mě zajímá jestli mi můžou něco dokázat

doplněno 01.03.17 19:54:

navíc jsem se ptal zda se může pálit pro vlastní potřebu a ano může ale pouze v legální pálenici. do 30L 100% alkoholu.

Zákon o lihu je jeden z mála který zůstal od komouše v původním stavu, akorát do něj přidali ty pěstitelské pálenice. Bohužel podle něj už jen vlastnění částí destilačního aparátu může být trestné. Zajímalo by mě jak by se pak posuzoval prodej destilačních kolon na Aukru.. A že jich tam je.

Totak-trošku máš smolíka toto není od "komouše" toto platí již od První republiky! Soudruzi to jen v rámci ochrany zdraví před AT převzali!

jabraka*
hodnocení

1x

Celý problém vystihuje vtip:

Fero byl zatčen pro výrobu lihu v domácí pálenici.U výslechu byl obviněn proto,že u něj našli přístroj na pálení slivovice.To mě musíte obvinit také pro znásilnění - podotkl Fero.Jak to? odvětil soudce.Protože na to mám také přístroj!

JABRAKA

lll*
hodnocení

0x

Jistěže hrozí, k tomu pálení se přidá ještě křivá výpověď a padělání (antedatování) dokladu o nabytí alkoholu...

figurek*
hodnocení

0x

Pro vlastní potřebu jste skladoval čtyřicet litrů padesátiprocentního alkoholu? Na zdraví. *pivo*

Se obávám, že zřejmě budete mít co vysvětlovat. Náš někdejší soused taky tvrdil, že destilátor má na destilku do akumulátoru a těch deset litrů kalvádosu si koupil pro vlastní potřebu.

Dostal pořádnou pokutu, protože policajti poznali že v tom destilátoru destiloval šnaps. Prý se to pozná i za 1000 let.

cechacek*
hodnocení

0x

Větší množství se počítá od 30 litrů, je to trestný čin, poté záleží na procentech, ale pokuta je jenom do 100 tisíc českých

majsterjoe*

Tak to je v klidu, to si příští rok musí vypálit na prodej o něco více litrů, ať se mu to vyplatí-

vasekz*
hodnocení

Vy jste to asi nepochopily, alkohol který mi vzali, nebyl mnou vyrobený ale byl to můj archív co jsem dostával po dobu x let. A 40l si nemyslím že by bylo nějaké závratné množství. Nehledě, že na tento alkohol jsem si sehnal doklad od známých, kteří mi ten alkohol dali. Proto nevidím jakýkoli důvod nějakého přestupku. A zařízení pro destilaci vlastnit není zakázáno. Nebo se pletu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]