Nejste přihlášen/a.
DObrý den chtěla bych poprosit o radu.Vzala jsem si půjčku,kterou jsem později nebyla schopna splácet tak mi dlužná částka byla strhávána z platu.Dlužila jsem 5726kč.Pro neplacení mi byla vyčíslena částka 47000 a nyní mám už zaplaceno něco málo přes 20000kč.Dá se něco podniknout abych už nemusela zbylé peníze zaplatit.Zdá se mi to dost vysoká částka,děkuji
Určitě si pročtěte smlouvu o půjčce a jistě tam máte i odstavec o sankcích pro případ, že neplníte splátkový kalendář. Jsou to potom pěkné "palety". Navíc ve většině případů se nejprve u plateb odečítají vyčíslené sankce a běžné úroky a teprve potom se snižuje jistina. Ale nedávám moc nadějí, že Vám někdo odpustí smluvní sankce. To si myslím, že neudělá ani banka a ani nějaká finanční společnost. Ještě tak je určitá šance u státních úřadů - FÚ a třeba i VZP apod. Nic samozřejmě nezkazíte, pokud napíšete žádost alespoň o částečné prominutí sankcí. Je škoda, že jste nejednala s institucí dřív - v období, kdy jste nebyla schopna splácet. Tam bych dávala šanci na odklad splátek a nebo snížení splátek po určitou dobu. Vezměte si k ruce výpisy a udělejte si přehled o výši jistiny, běžných úroků a sankcí a uvidíte, že největší položkou budou právě úroky z prodlení, event. i může být smluvní pokuta.
Dobrý den,děkuji za Vaši odpověď dnes jsem zjistila,že tuto zbylou částku platím exekučnímu úřadu a za poplatky.Měla jste pravdu , tyto peníze jsou největší částkou kterou platím.Přeci jen se mi to zdá ,ale hodně pro 5000tisíc zaplatit 47000.Myslíte tedy že by stálo za to abych napsala tomu exekutorovi,a poprosila ho o prominutí sankcí.Může to vůbec udělat?Společnost HomeCredit kam jsem volala mi říkala,že už s tím nemá nic společného,že musím už vše řešit z exekutorem.Ještě jednou děkuji.
To nejsou jenom sance, ale náklady exekutora. Já bych doporučila nepsat v tomto případě, ale navštívit ho osobně. A požádat ho o radu, jak byste mohla náklady alespoň snížit. Nevím, v jaké fázi se nachází exekuce - tak by třeba pomohla úhrada dlužné částky. Proto bych doporučila osobní jednání. Ale v žádném případě to neřešte zase nějakou půjčkou finanční společnosti, ale spíš u banky - povolený kredit apod. Aby to nebylo jak se říká z bláta do louže. Držím palce!
Měla byste mít rozhodnutí o exekuci a tam snad najdete jméno exekutora. Jinak si vyhledejte kontakt na soud, kde by Vám případně mohli poskytnout informaci o Vaší exekuci: portal.justice.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.