Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dostat k psychiatrovi

Od: dajka® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, můžu si někde sama najít bez problémů psychiatra, který mi napíše prášky na uklidnění, když mi to moje praktická lékařka nedoporučuje? Nastíním situaci - jsem 30 let doma s postiženým synem, bydlíme v rodinném domě, doma všechno v pořádku, ale poslední dobou mi všechno hrozně vadí a vůbec mě nic netěší. Navíc máme za sousedy fakt cosi, z jedné strany místní podivíny, kteří se s nikým nebaví a z druhé strany ještě horší - alkoholik s nevychovaným čoklem, který má a dělá bordel. Už teď mám nervy, že zase bude léto a bude tahat domů bezdomovce a pouštět nahlas rádio a chlastat tam do noci - kvůli tomu prakticky nechodím na zahradu, protože mám pocit, že se z toho zblázním. Domluva žádná, je úplně vypitý. Říkám to doktorce, ta že léky na uklidnění mění povahu, doporučila mi koupit sirup, no trochu se to zlepšilo, ale já nevím jak to popsat, třeba jdeme s klukem z vlaku a jak se blížíme domů, tak já už mám strach, že tam čokl zase bude ňafat, ožrala na mě pořvávat... Někdy je klid, ale já už jsem tak načnutá, že třeba zastaví u nás auto a jak začnou bouchat dveřma, tak já mám takovou úzkost, že zase je rambajs, až je mi špatně. To přece není normální, vyzkoušela jsem vše možné, přečetla plno knih a kdovíco, prostě si myslím, že jsem na palicu z toho, jak je toho na mě za ta léta s klukem moc a nikdo to nechápe. Takový kecy, buď ráda, že nechodíš do práce a doma máš klid, mě fakt pomůžou. Snad mně ukážete nějaký jiný pohled na věc, děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Žádanku nepotřebujete. Můžete se objednat přímo k psychiatrovi a prodiskutovat to přímo s nim. Objednací doba může byt dlouha.
Zkoušela jste psychologa? Aspoň popovídat si a všechno ze sebe dostat ven...na zadanku od psychiatra nebo praktika je psycholog zdarma.
Co změnit bydlení?
Pece o postižené dite je velmi náročna. Taky byste potřebovala odpočinek a vypomoct od někoho, abyste mela trochu volneho času. ..

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. K psychiatrovi nepotřebujete mít žádanku, jen si vyberete lékaře a zavoláte mu, jestli vás vůbec vezme. Své obvodní lékařky se ani ptát nemusíte. Můžete mít klidně syndrom vyhoření, péče o postižené dítě je velmi psychicky náročná. Ale toto může posoudit jen lékař. Hodně zdaru a síly! Určitě bude líp!

bublanina*
hodnocení

1x

Určitě se objednejte k psychologovi. Je obdivuhodné, že za těch třicet let teprve teď začínáte mít potíže. Je to obrovská odpovědnost a zátěž, proto se musíte naučit myslet i na sebe a naučit se radovat ze života. Pokud ke všem vašim starostem přibyla ještě zátěž ze strany souseda, neváhejte a situaci radikálně řešte. Seberte poslední síly a začněte jednat. Pokud přichází v úvahu změnit bydliště, neváhejte. Sama potřebujete oporu v okolí, a ne někoho z koho budete mít nepříjemné pocity, kdo vás bude otravovat a celou situaci ještě víc zhoršovat. Žádnou chemii do sebe necpěte, raděj to opravdu řešte, že se o své starosti podělíte s psachologem nebo s přáteli.

liska*
hodnocení

0x

Jste zřejmě v období přechodu, tam jsou psychické změny. A nejlepší lék by bylo přestěhovat se. Je to možné?

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, hned bych se přestěhovala, ale manžel ne, už kvůli práci a taky ten dům vlastníma rukama spravil z téměř rozvaliny. Dnes jsem v lékárně koupila něco bylinného, uvidíme. S tím přechodem mě to taky napadlo, ale i kdyby mi bylo třicet, tak si nedovedu představit, že bych třeba chtěla na zahradě hrabat trávu a za plotem neustále ňafal čokl a vedle se potácel ožrala od ničeho k ničemu a bylo mu to úplně jedno. S ním se nedá ani domluvit, vůbec neposlouchá, co se říká a mele si nesmysly, které nemají s danou věcí nic společného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]