Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Při vyšetření EEG mi bylo řečeno nemám mít během spánku v ložnici počítač ani mobilní telefony. Mám dlouhodobé problémy se spánkem. Po odstranění z ložnice se spánek po delší době zlepší a mám pít před spaním čaj z medunky. Jaké máte názory a zkušenosti? Děkuji.
Meduňka - mně při opravdu silných potížích se spánkem nepomáhala, ale jakmile se potíže uklidnily (cca před 2 lety), tak po ní spím jako zabitá.
Hodně mi tehdy asi pomohlo zbavit se stálého stresu + konec spaní v místnosti s mikrovlnkou, lednicí, troubou atd, kde jsem trávila veškerou činnost, učení, práce... Umět odpočívat, umět při vlezení do postele vypnout, uvolnit každičký sval, "vyjmout se z aktivity"... stále dodržuju pravidlo, že spím na místě, kde nedělám nic jiného. Ložnice je prostě jen na spaní, jindy tam nechodím. Teď asi 3 měsíce spím s kočkama v ložnici, v noci mě budí, tak se trošku spánek zhoršil, ale oproti dřívějšku spím pořád dobře. Vyzkoušela jsem Guajacuran (kdysi pomáhal, teď mě z něj bolí záda) a Persen (pomohl). A klidně hraju na mobilu (chvilku) nebo koukám na film před spaním, ale jestli Vám pomáhá to nedělat, tak u toho samozřejmě zůstaňte
Jo a na co jsem zapomněla - jsem pravidelňák, hodně mi pomohlo chodit spát každý den stejně a vstávat stejně. Jednu dobu jsem vstávala v pondělí v 5, úterý a středa v 8, čtvrtek a pátek v 5 a víkend zase kolem 8, tak to bylo hrozné, i když jsem chodila spát o 3 hodiny dříve, tzn. počet hodin spánku byl stejný.
Zdravím.
Já tedy naštěstí spím jako dub.Spím společně s televizí,notebookem i mobilem.Nespavost jako taková je zapříčiněna mnoha aspekty.Zdravý,životní styl vede ke správnému spánku.
Zdravá strava,dostatek pohybu a radosti v životě.Žádný stres
Pozor,stres je ten největší zabiják !
Zasílám Vám dobré video,cvičení tcha-tchi.Nepodceňujte jej,opravdu pomáhá !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.