Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidka lll stupeň

Od: sutrys odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, nemá někdo zkušenost s přivýdělkem u invalidního důchodu třetího stupně? Může se pracovat na částečný úvazek cca 90 hod. měsíčně? Předem děkuji za jakékoliv informace, Zdeněk

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

3. stupeň může pracovat za zcela mimořádných podmínek.

Pokud jste ten důchod již dostal, tak lékař Vám již měl sdělit, jak a kolik hodin si budete moci k důchodu přivydělat. Nebo až dostanete předvolání se to dozvíte. Dobře předpokládáte, že 8 hodin po celý rok je ošemetné a je zcela nabíledni, že trojku sníží na nižší stupeň. Pokud budete pracovat nepravidelně, tedy jen některý měsíc, potom by to mělo být v pořádku. Nelze paušalizovat, není každý případ stejný a též posudkoví lékaři jsou nastaveni každý jinak, každý má tu hranici jinde.

Takže si sám musíte vyhodnotit, co to je za práci, jak je náročná, v čem je výhodná, jak si ji případně před komisí obhájíte. /Práce z domova, lehká, administrativa, po telefonu, mimořádné podmínky na pracovišti zaměstnavatele, pracovní doba podle vašich dispozic a momentálního stavu apod..

ladinpraha*

"3. stupeň může pracovat za zcela mimořádných podmínek."

Ano, ale z důvodu zdravotního stavu a ne z důvodu omezení zákonem či předpisy. Žádná další posudková komise už nebude, ID automaticky přechází do starobního důchodu, po dosažení důchodového věku. Nevím, jestli to platí ve všech případech.
,

doplněno 27.02.17 22:20:

Pohanko, nic. Jenom jsem se snažil upřesnit na základě informací, které mám aktuálně k dispozici.

Invalidka lll stupeň
pohanka*

Co jsem Ladine zase napsala špatně?

doplněno 27.02.17 22:14:

Může dělat osm hodin, ale po roce/po dvou/ si ho předvolají a řeknou, když můžete pracovat po celý rok osm hodin denně, tak Váš zdravotní stav není tak omezen. Víme přece jak to chodí, a důchody se snižují i za jiné prkotiny, stačí jenom blbé odvolání, že s něčím nesouhlasí. Potom musí zaúřadovat televize, nebo tisk, aby se člověk domohl práva.

doplněno 27.02.17 22:20:

Přechod do starobního důchodu tady neřešíme.

Kontrolní lékařská prohlídka se provádí i u 3. stupně. Kontroly se provádí od 1 do 3 let, podle uvážení lékaře. Též podle uvážení lze přiznat 3. stupeň trvale.

iz*

Ztráta pracovní schopnosti (zdravotní stav) se po nějaké době (určí LPK) přezkoumává i v případě invalidity III. stupně.

ID přechází automaticky na starobní důchod jenom v některých případech → např. když byl přiznán krátce před dovršením důchodového věku.

2kedar*
hodnocení

0x

S trojkou máte mnoho omezení, ovšem někdy i mnoho výhod.

Omezení jsou v práci, kde nemůžete překročit jistý počet hodin.

Výhody skýtá třeba doprava, kterou máte levnější.

bedar
meleš nesmysly,doprava levnější není

sutrys
hodnocení

Děkuji za reakce v položené otázce, ZTP třetího stupně jsem dostal po amputaci končetiny tudíž se zdravotní stav už nezlepší ( noha mi už nedoroste :) ). Samozřejmě očekávám že nástupem na částečný úvazek o plný důchod přijdu,
iz*

Jenom kvůli zaměstnání ani kvůli výši výdělku byste o III. stupeň přijít neměl. Záleží na tom, co přesně máte ve zprávě LPK – jestli můžete pracovat za zcela mimořádných podmínek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]