Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letadlo letelo driv nez melo-kde si stezovat?

Od: golemqwer odpovědí: 10 změna:

Dobry den,

moje manzelka mela dnes rano letet se spolecnosti Brussels Airlines z Prahy do Bruselu, odlet 10:45. Check-in provedla elektronicky doma a vydala se na letiste. Po ceste byla zacpa, takze nestihla zacatek boardingu v 10:15. Nicmene dostala se ke gatu v 10:30 a zjistila, ze letadlo uz je pryc. Kdyz si sla stezovat na prepazce aerolinky, byli na ni sprosti a tvrdili ji, ze na ni cekali do 10:35. I kdyby to byla pravda, domnivame se, ze letadlo spravne nemelo odletat drive nez v cas pravidelneho odletu, tj. 10:45, nemelo-li vsechny zacheckovane lidi na palube.

Takze muj dotaz: Udelala aerolinka chybu? Kde je nejlepsi si stezovat a chtit zpatky penize za to, ze manzelka nestihla let nikoli vlastni vinou?

Diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Těžko si stěžovat,když má cestující být hodinu před odletem v letadle!

JABRAKA

buss
hodnocení

0x

Jistě mají nějaký "řád", kde by to mělo být upraveno. Takže hkedejte tam. Logika říká napřed si stěžovat společnosti, ta přece nese odpovědnost za přepravu, kdo jiný? €U má na to též předpisy, Práva cestujících... až k €U.

blablis*
hodnocení

0x

Tak tak...těžko si stěžovat.Letadlo 10:45 startuje z ranveje,ne že se zavírá gate.Takže pokud tvrdili,že na ni čekali do 10:35 a předtím 3x volali na letišti "last call",tak má smůlu.čekat do 10:35...to ji dali ještě hodně času.Mě uletělo letadlo o 15min a to tam ještě staálo,jen už byla zavřená brána.Letištní kontrola už pak nikoho nikam nepustí.Tady bych ani nic nezkoušel...

martinaa*

Jenže pokud bylo 10:30 paní sděleno, že letadlo už odletělo, asi těžko startovalo 10:45 z ranveje...

doplněno 27.11.12 16:19:

Ano, čeká na start, zpoždění pochopím. 6e odlétá o půlhodiny dříve, to moc nechápu...

doplněno 27.11.12 16:21:

I když pokud znamená "je pryč" to, že čeká na ranveji apod., tak je to pochopitelné:)

doplněno 27.11.12 17:01:

To bude nejspíš ono*placni*

artik*

to není autobus , že přijdu v 10:44 a v 10:45 jede . Proč je asi nutnost být 1hodinu před odletem v letadle? Protože letadlo může čekat na start třeba 20minut na začátku ranveje

ladaadal*

Ale ona nepíše, že odletělo v 10:30, ale že bylo pryč. Zřejmě ji oznámili, že už je na cestě ke vzletové dráze, nebo ke kapitánovi na zabijačku, to je jedno, prostě už do něj nelze nastoupit. Mám-li být v letadle hodinu před odletem, má to asi svoje důvody. Paninka přijela o 3/4 hodiny dýl než měla a chce si stěžovat? To si snad dělá srandu?

blablis*

Pokud si je tím paní opravdu jistá,tak bych to zkusil.Ale nic to nemění na tom,že v 10:30 už paní do letadla nikdo pustit nemusí,když je brána zavřená a letadlo tam fyzicky ještě stojí.Tam už pilot jenom čeká na pokyn k rolování na start a probíhá kontrola a instruktáž pasažérů.Společnost se akorát omluví,že zaměstanec řekl hloupost a že letadlo už stálo v řadě na ranveji...například.Osobně pochybuji o tom,že už 10:35 bylo někde ve vzduchu.Ale můžete to zkusit a pokud Vám letový provoz poskytne informace o tom,v kolik skutečně startovalo...a zjistíte,že startovalo v 10:30,tak proč to nezkusit...

ladaadal*

Já si právě myslím, že na informacích tazatelce řekli, "už je pryč", mysleli tím, že už nelze nastoupit a pohybuje se někde po letišti, čekajíce na start a tazatelka to pochopila, že uletělo. Neslyšel jsem, že by letadlo odlétalo dřív.

blablis*
hodnocení

0x

mimochodem,jednou jsem v Praze dobíhal třetí last call a to bylo asi 25-30 min do skutečného startu...

hodnocení

0x

Myslím, že chybu udělala především Vaše paní. Na letišti je třeba být nejméně hodinu před odletem. Proto je dobré počítat s nepředvídanými situacemi /na silnici mohou být zácpy, či třeba autonehoda/. Lepší přijet o půl hodiny dříve, než o 10 minut později. Letadlo to není lokálka do Železných hor.

Když jsem před 7 lety letěla do Bulharska /poprvé a bohužel i naposledy/, letělo se z Pardubic ve 4 ráno. Sraz účastníků byl ve 3 hodiny na letišti. Já z toho byla tak nervózní, že jsem tam stepovala už ve 2. No a co? Lepší, než pozdě.

Proto si myslím, že chyba byla na straně Vaší paní, bylo to její vinou a nemá cenu se ztrapňovat a podávat stížnosti. Jak psali ostatní rádci, letadlo NELETĚLO DŘÍV NEŽ MĚLO, ale prostě už rolovalo k odletu, na letišti se ještě nacházelo, ale nástup do něj už nebyl možný.

Chyba byla na straně Vaší paní, příště raději o hoďku déle počkat, než přiběhnout o 5 minut pozdě. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]