Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplo - první půjčka zdarma, nesplacení včas

Od: ajka77 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu ty, kteří si někdy půjčili od Zapla, ideálně první půjčku bez poplatku (tedy zdarma) a nestihli ji splatit včas. Přítel si od nich půjčil, zítra je splatnost, ale peníze mu přijdou až v pátek (dodavatel si se splatností faktury dal načas a potvrdil uhrazení o 14 dnů později). Bohužel na splacení dříve nemáme a teď řešíme zda za poplatek (celkem vysoký) máme prodloužit splatnost o dalších 30 dnů a nebo ji prostě splatit o dva dny později, ale bohužel se nikde nedá zjistit co vše nám za ty dva dny naúčtují a co je tedy lepší varianta... nemáte s tím někdo zkušenost? Díky

doplněno 07.03.17 19:51:

koukám, že jsem si to po sobě nepřečetla... samozřejmě odběratel ne dodavatel

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zavolejte do firmy a poptejte se, co bude levnější varianta. Jinak jestli Vás to potěší, tak přesne na lidi jako vy tyto vykutálené firmy cílí.
ajka77
hodnocení

To samozřejmě zkusil, ale bohužel se dozvěděl jen, že za každý den prodlení zaplatí 0,1% nebo tak nějak a víc mu neřekli s tím, že dále ho mohou přepojit až když bude dlužit. Já osobně čekám, že neúčtují nějaký jednorázový poplatek těch 0,1%, ale jistě to nevíme, proto se ptám zde.

hodnocení

1x

Procti si smlouvu, smluvni podminky a cenik.

ajka77
hodnocení

Tam se právě taky píše jen o těch 0,1% z jistiny a to se mi zda divné, jelikož poplatek za prodloužení je mnohonásobně vyšší. Zhorší to prý podmínky pro další úvěry, ale to nevadí, žádné další nechceme. To je právě to co mi na tom nesedí, proč platit přes 1800 Kč za prodloužení když to denně stojí tak málo - samozřejmě v uvozovkách. Osobně bych čekala, že tam napálí normálně sazbu za půjčku + to prodlení, ale podle všeho ne a to mi osobně přijde divné.

sebod*

V pátek zaplatíte. Ale... Buď na složenku, nebo na zprávu pro příjemce napíšete, že platíte JISTINU! Ještě jim to dejte do meilu nebo v dopise! Když toto neuděláte, tak oni si automaticky strhnou poplatek za prodloužení a Vy budete dlužit stále. Ještě bych jim k tomu dala úrok - vycházela bych z úroku 10% na rok, vydělit 12ti měsíci, krát dva měsíce zapůjčeno. Tím Vy máte splněno. Oni se možná ozvou s tím, že chtějí uhradit onu smluvní pokutu. To jim v klidu řeknete. ať to dají k soudu. Většinou to již neudělají a když ano, tak Vy podáte odvolání (výše úroků v rozporu s dobrými mravy). Ano, pokuta je ve skutečnosti skrytý úrok.

doplněno 07.03.17 13:33:

A ještě něco. Obdobné firmy tvrdí, že NELZE půjčku splatit po částech :-P. Hloupost. Můžete ji splatit třeba po 1000. Jenom se musíte řídit mou radou výše - napsat, že hradíte jistinu...

ajka77
hodnocení

Děkuji, uděláme to tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]