Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před časem jsem kupoval 4 vstupenky na koncert, který se bude konat tento týden, bohužel budu mít pravděpodobně jeden nebo dva volné, protože kamarádi nakonec asi nebudou moci jet a prodat se mi je zatím nedaří. Ale jiný kamarád mi říkal, že pokoušet se prodat vstupenky až před arenou by mohl být problém, že by mi např. pořadatelé mohli odepřít vstup na akci... je to pravda? (V žádném případě by se nejednalo o nějaké překupnictví, prodal bych je maximálně za cenu uvedenou na lístku, spíše i s menší "ztrátou" a jak už jsem psal dříve jednalo by se o 1, max. 2 kusy). Co si o tom myslíte? Děkuji mnohokrát
Dobrý den. Také mám za sebou spoustu koncertů. Namátkou Pink Floyd, Rolling Stones, Black Sabbath, Aerosmith, Omega, Alice Cooper, Judas Priest a spoustu dalších. Konaly se na různých místech v Praze a vždy tam někdo prodával lístky. Komu je Vy prodáte, je čistě Vaše věc. Pořadateli do toho nic není.
Zdravím. Dost vstupenek se nabízí na facebookových fanclubech hudebních skupin, v sobotu třeba jedeme na Sabatony a už přes měsíc lidé nabízí lístky z různých důvodů, a jdou na dračku, protože je už nějakou dobu trochu vyprodáno.
Koupí vstupenky se tato stává výlučně tvým majetkem, a co s ní uděláš dál - prodáš, daruješ, vypereš v pračce, roztrháš a tak dále - je jen a pouze tvoje věc. Před arénou už mi to přijde trochu nejistý, přece jen tam jde drtivá většina lidí s tím, že lístek má...
Děkuji za odpovědi, jedná se právě o sobotní koncert skupiny Sabaton :D a právě mě znejistilo to, že na zadní straně lístku (od Ticketportalu) je hned jako první podmínka uvedeno: "Zákaz dalšího prodeje této vstupenky" ale není tam napsána žádná sankce za případné porušení tohoto zákazu, ta možná bude v nějakých obsáhlejších všeobecných obchodních podmínkách, ale to jsem dále nestudoval... :D
Vstupenka je dle zákona smlouva mezi tebou a pořadatelem akce. Pokud jí dál prodáš, tak ti nehrozí pokuta, ale nový majitel nemá automatický právní nárok u pořadatele, pokud on nebude chtít.
Takže se klidně může stát, že taková osoba nebude vpuštěna, protože pořadatel nemá vůči ní žádné závazky. Stát může postihnout pouze prodej např. vstupenky za 2000kč, pokud je na ní napsáno 1000kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.