Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na vypořádání majetku s mojí ženou. za svobodna jsem nabyl druž. byt+ garáž, poté přešlo do OV. Jediný majitel jsem byl já, dále došlo k prodeji těchto nemovitostí a byl pořízen nový větší byt a opět garáž. Zajímalo by mě zdali se při vypořádání majetku bude nějakým způsobem zohledňovat původní byt s garáží, jestli se částka za kterou byl prodán, nějakým způsobem bude odečítat od současného majetku.
děkuji za odpovědi.
Domnívám se, že pokud prokážete, že jste kupovali nový byt z Vašich výlučných prostředků získaných z prodeje vlastního bytu, mělo by to být samozřejmě zohledněno. Ale uvedu příklad: za svobodna jsem si koupila Trabanta. Poté exmanžel dostal darem tehdy ze SRN Forda. Prodali jsme Tráboška a z výnosu zaplatili - vlastně zaplatil clo a darovací daň. Po rozvodu kvůli špatné informaci mého vlastního advokáta jsem nemohla tuto částku uplatnit, protože byla promlčená. Takže pozor i na lhůty. A v tomto případě se obrátit na dobrého advokáta a pokusit se o vypořádání majetku písemnou dohodou.
Jinak další informace jsou zde: business.center.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.