Nejste přihlášen/a.
Zdravim, chci ve zkus.dobe coz ted konci ukoncit to. Musim to pisemne napsat na adresu prodejny? Na jaky papir a co tam mam osat,nikdy sem to nedelala.. Musim tam taky volat? Protoze je konec unora a nez jim to tam dojde je brezen.a nemaj tam koho dat... Kdyz ji to dojde az v breznu neznamena to,ze tam musim zustat protoze jim to nedoslo v unoru?
název
a sídlo zaměstnavatele
Věc: Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
Ve Vaší společnosti pracuji na základě pracovní smlouvy ze dne ... na pozici...
V pracovní smlouvě byla sjednána zkušební doba v trvání tří měsíců.
Sděluji Vám, že podle ust. § 66 zákoníku práce tímto ruším pracovní poměr ve zkušební době a to ke dni ... (datum obvykle 3 dny po oznámení) a to bez udání důvodu.
V ... dne ...
...
podpis zaměstnance
Předej svému nadřízenému, na kopii si nech potvrdit převzetí. Klidně můžeš předat i den před ukončením PP.
Tak to předej dneska nebo zítra. Dnes jim oznam, že ve středu už nepřijdeš.
3 dny předem to být nemusí.
Předáte svému nadřízenému (případně před svědky), necháte si na kopii potvrdit převzetí a tím dnem skončí prac. poměr.
Pokud byste posílal poštou a zaměstnavatel by převzal až v březnu,, už by to nebylo ve zkušební době.
"Kdyz ji to dojde az v breznu neznamena to,ze tam musim zustat protoze jim to nedoslo v unoru?" - znamená
takže dneska dovečera ji zavolám že nepřijdu ve středu že neco už mam jiného třeba od poloviny března a zítra donésu do práce tedy písemne na papíru v obálce ji tam do práce? ona tam totiž neni pořád..a pochybuju že tam zítra bude...ja bych tam teda sjela aby to tam bylo,ale oa si to muže vyzvednou v práci až v březnu že..
tak volala sem tam,řekla jsem že chci odejit,jesi stačí když ji to ted říkám nebo musim poslat,řekla že musim i poslat,tudiž to zítra pošlu,ale dojde ji to až v březnu tím pádem...to neva snad ne? datum budu mit na listečku že sem to podala 28.2 ten si nechám..? a ješte mi řekla že prej tam ale mam zustat než si nekoho najde prý to ale nemusím ne snad? a když ji zítra zavolám teda že už nepřijdu,tak se bojim že mi nedá papíry na uřad apod. nevim co delat vubec:/ jak mam mit jistotu že mi ty peníze když tam zustanu dam priklad pet dni v březnu dá? dekuju moc
Písemné zrušení pracovního poměru ve zkušební době musíte doručit nejpozději poslední den zkušební doby. Nestihnete-li to během zítřka, trvá zaměstnání dál a budete to muset dát výpověď.
Telefonické ani ústní oznámení nestačí, zrušení musíte provést písemně. Nestačí ani datum odeslání → "lísteček" Vám potvrdí pouze to, že jste něco odeslala 28. II. (tedy že písemnost nemohla být 28. II. doručena).
POdle mne byste tak měla zajít osobně a převzetí si nechat potvrdit na kopii.
Vzor:
"Zaměstnavatel" (název, sídlo, adresa)
Místo, datum
Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
Ruším pracovní poměr ve zkušební době.
Jméno Příjmení (vlastoruční podpis)
Adresa
Tel., e-mail (nepovinné)
mamka mi to dneska poslala...napsala jsem tam datum ukončení prac pomeru 28.2 v práci sem včera volala a už nekoho hledaji...jenom nechápu proč tam mam zustat než nekoho najdou... dojde jim to v březnu ano,ale ja se rozhodla púroste až včera.. a furt to bylo ve zkuš.dobe...
Vy to zřejmě stále nechápete. Výpověď musí být prokazatelně doručena zaměstnavateli nejpozději dneska (28.2.) během pracovní doby. Tedy ani zítra, ani nikdy později. Kdy jste se rozhodla zaměstnavatele rozhodně nezajímá a na tom, kdy jste jí odeslala nezáleží. Když dojde (jakýmkoliv způsobem) zítra (i kdyby v 00:01 hodin ráno), je neplatná.
Tak ještě doplním. Zkušební doba Vám končí 28.2., což je dnes. To znamená, že když dnes do konce pracovní doby nedoručíte zaměstnavateli výpověď, pracovní poměr se automaticky mění na dobu neurčitou. V tom případě musíte během března podat novou, běžnou výpověď, jejíž výpovědní doba je 2 měsíce a začíná běžet až 1. následujícího měsíce po podání výpovědi (tedy 1.4.). Pokud se rozhodnete během této doby řádně nenastoupit do práce, hrozí Vám postih za hrubé porušení pracovní kázně, včetně uhrazení případného ušlého zisku, který by zaměstnavateli Vaším jednáním vznikl. A věřte tomu, že když bude zaměstnavatel chtít, bude to citelné.
to je sice fajn,ale všude kse sem byal satčilo říct,,,nic sem nikdy nepsala..tady mi to řekly včera tudiž nebyl čas už to poslat aby to došlo 28.2 ja tam rozhodne nebudu když mam již neco jiného.
dneska nebo zítra...vedoucí tam stejne neni nonstop tudiž si to ani nevyzvedne dneska..takže jesti dojde zítra tak je to fuk nejspíš.převeme si to až proste dojde
Pardon, ale jsi natvrdlá? Máš dvě možnosti: a) poslat to poštou - přijde to až v březnu, takže je to neplatné a musíš (pokud se nedohodnete s vedoucí) zůstat minimálně 2 měsíce (A CHODIT TAM), b) JÍT TAM OSOBNĚ a vytisknout 2 kopie výpovědi, kterou si rovnou necháš podepsat.
Nikoho nezajímá, že "už máš něco jiného".
Kolik ti je? 15?
Pardon... ukončení pracovního poměru... ale vše ostatní zůstává stejné. Prostě nemůžeš jenom zavolat, že nepřijdeš, poslat pozdě dopis a říkat si, že je to "fuk". Ovšem pokud máš smlouvu uzavřenou od 3.2., tak bys měla mít čas do 2.3., pokud se nepletu. Ale musí to být ve smlouvě, tam bys měla přece mít napsáno, do kdy máš zkušební dobu.
Myslíte, že Vaše vedoucí nedokáže z razítka přečíst datum odeslání? Měla jste od nás správné odpovědi, jak máte postupovat. Hledat, jak obejít platný zákon, se nevyplácí...
Rozčilovat se můžeš jak chceš, ale rad jsi dostala dost. Buď si to nech osobně potvrdit (vedoucí, personální...) a nebo jsito měla poslat hned jak ti tu bylo řešeno. Nevím co jsi už prošla, ale písemně to chtějí všude, akorát někde to za tebe sepíšou a ty jen podepíšeš
nikde nic nepsaly za me...proste sem to oznámila konec. i když to ve smlouve meli taky... vedoucí mi řekla že písemne ale že tam mam napsat datum 5.3 jakože ješte pujdu,ale to už neni zkušebni doba to je jeji vymysll než si nekoho najdou.. a ja tam být vubec nemusim..napsala sem tam normalne datum ukončení 28.2 ale ty tři dny teda ješte pujdu..prej v pondeli pude už nekdo jinej..
Skutečnost, že některý z Vašich dřívějších zaměstnavatelů netrval na dodržování zákoníku práce, neznamená, že stejně budou jednat i všichni další (většina zaměstnavatelů ZP dodržuje).
Obávám se, že to tak jednoduché mít nebudete. Písemné zrušení pracovního poměru jste nedoručila včas, takže se zaměstnání překlopí v zaměstnání na dobu (ne)určitou (podle toho, co máte v pracovní smlouvě).
Když na to tak koukám...je zbytečný ti cokoliv říkat. Všichni ti prostě říkáme blobosti a jen ty máš pravdu, protože už jsi to tak dělala a to je správně.
rikam že vedoucí tam neni..neni tam snama každej den...takže za ni dneska ani přijit nem,užu..navic už je to poslany od rána
Doklad od pošty je ti k ničemu. Musíš to poslat leda na nějakou dodejku (pak by k ničemu nebyl), ale i tak by záleželo na datu, kdy to převzali, ne který den jsi to poslala.
koukala sem se ted do smlouvy je tam nastoupení : .3.2 2017 je tam pak jen zkušebni doba mesic neni tam do kolikátého. ja napsala do 28.2 tedy což je dnes..ale ješte pujdu ct pa a nedele,než nekoho najdou teda...prý už od pondeli by mel jit nekdo jiný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.