Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám brýle bez obrouček a nějak se mi stalo, že prostě nebyl čas, jednou ráno jsem zaspal, brýle jsem potřeboval ale ve spánku jsem je zalehl a obě bočnice odpadly, nejsou na šroubek, jsou tak nějak na zacvaknutí a vzhledem k tomu, že jsem je potřeboval a neměl čas tak jsem ani nemohl jít do optiky. No, vyřešil jsem to sekundovým lepidlem. Brýle držely nějakou dobu, ale teď mám čas a chtěl bych si je zajít opravit, tak se chci zeptat, nemá někdo zkušenost, zda mi je v servisu vezmou i po mém vlastním zásahu?
Daniel K
Za zkoušku nic nedáte. Ale nemáme dobrou zkušenost. Manželovi jednou praskl rámeček, pomohl si dočasně také lepidlem. Pak nesl brýle do optiky. Paní mu řekla, že by se na to vztahovala záruka, poslala by je výrobci, kdyby ovšem tam neplácal to lepidlo. Takto že lituje a nic s tím neudělá.
Třeba u vás budou hodnější, poznáte sám. Ale je to opravdu cizí a neodborný zásah, takže se asi budou mrskat. Navíc lepidlo zatuhlo a ty straničky teď zřejmě nejdou sklápět. A to lepidlo se asi nijak neodstraní. Jaga
Nejlepší asi - pořídit si nové a tyto si nechat stále otevřené, třeba u počítače, jako "náhradní".
Určitě bude záležet na tom, kdo v té provozovně sedí a jakou má náladu. Já se jen zeptám: není čas na nové brýle. Buď od očního nebo od optometra? Ten první koukne dovnitř do očí, ten druhý změří a doporučí správnější. Ten první může dát poukaz na slevu nebo na úplně zadarmo. Co? Přece jen, oči jsou jen jednou.
Tomu já rozumím. Ale jestliže jste ve městě, je tam několik optiků a ti mají různé nabídky a akce. Já si asi před půl rokem, s poukazem na skla od očního, pořizovala nové brýle na čtení. Chtěla jsem tenké, barevné, kovové rámky s klouby, které nepolámu, když je sundávám jednou rukou. Brýle mě vyšly na 700 kč. A to jsem vybírala podle vzhledu mezi několika. Dá se. A ještě dříve, jsem pořizovala brýle k počítači. Displej je dále než kniha. A dala jsem u jiného optika 1.200 kč. Ale tam jsou jiná, já ani nevím jestli jsou to skla a navíc, něco s leskem optik říkal. Taky kovové a taky s nějakými klouby.
Obávám se, že Vám to oficiálně nikdo do opravy nepřijme. Opravář totiž musí ze zákona za svou práci ručit a po jakémkoliv neodborném zásahu si nemůže ani sám být jistý, že se oprava na 100% povede. Nebude proto riskovat problémy, které by mohl mít, kdyby se mu to nepodařilo. Mohlo by ho to totiž pak vyjít docela draho (nekonečné znovuopravování opraveného, náhrada škody...).
Je možnost, že se s někým domluvíte, že se o opravu pokusí soukromě (bez záruky, bez dokladu a teoreticky zadarmo) a když se to nepovede, nebudete po něm nic požadovat. Ale proč by to kdo dělal?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.