Nejste přihlášen/a.
Ano, přihlaste se. Dlužné výživné se upřednostňuje před ostatními věřiteli.
Dotaz jsem pochopila tak, že již exekutor rozhodl a dům jde do dražby.Přednostní pohledávky jsou stanoveny přímo zákonem a to občanským soudním řádem v § 279, odst. 2. Patří mezi ně například pohledávky z výživného. Tazatelka ať se obrátí na exekutora.
Tady nelze poradit, protože chybí informace. V jaké dražbě se bude prodávat? Je přítel pouze v exekuci nebo je v insolvenci? Ten dluh vůči dítěti - rozhodl již o něm soud? Podala jste na něj exekuci? Váznou na domě další zástavy?
Saletko. Při uspokojování věřitelů výtěžkem z dražby NENÍ dlužné výživné přednostní pohledávkou.
Saletko, já moc dobře vím, co je v zákoně. A právě proto Ti píši, že při dražbě a uspokojování věřitelů se NEHRAJE na přednostní - nepřednostní. Nastuduj si zákon o dražbách !
Dle vašich připomínek se v dané problematice vyznáte. Místo dopisování se mnou, raději poraďte tazatelce.
Přihlásit byste se měla, jinak na vás zapomenou.
No ale ve vašem dotaze je cosi nejasného. Vy jste spolu v nějakém období pár let spátky nebyli a teď už zase jste? Vy v tom draženém domě žijete?
Sebod, já to od Figurka a Saletky chápu tak, že tazatelka by se měla přihlásit ke svému právu. Ona se tak totiž ve své otázce vyjadřuje. "můžu se přihlásit jako věřitel..." Určitě tím nemíní, jestli se má přihlásit někam, ale přihlásit se jako jeden z věřitelů. proto mi přijde odpověď, "přihlaste se" normální. Ptala jsi se dvakrát, a nikdo nereagoval. Tak mi to nedalo. Na otázku tazatelky nedokáži odpovědět lépe než Ty, tak do toho nebudu kecat. Ale asi bych to také zkusila a přihlásila se jako jeden z věřitelů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.