Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím si vyzvednout autentizační údaje k EET?

Od: libormak odpovědí: 2 změna:
Zdravím, řeším aktuálně takovo nepříjemnou věc. Prodávám na vedlejší činnost nové zboží přes Aukro a inzertní servery, eshop zatím nemám , ale již dříve jsem si na finančním úřadě zjištoval , zda budu muset evidovat tržby ( platby chodí na podnikatelský účet a peníze z dobírek také , osobní odběry nemám ) a říkali , že se mě to netýká , tak jsem to dále neřešil , ted jsem ale někde četl , že i když nemusím evidovat , tak si musím stejně na finančáku vyzvednou tzv Autentizační údaje , jinak mi hrozí pokuta, Každý kdo má prý v živnostenském listu maloobchod a prodej , musí tento kód mít. Docela jsem se lekl , nerad bych něco zanedbal a platil zbytečné pokuty , zítra si určitě zavolám na finančák , ale chtěl bych znát názor někoho tu , kdo se v této problematice vyzná. Díky za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

0x

když názor, tak názor. Jestliže nemusíte evidovat přes EET, k čemu by vám autentizační údaje byly? K ničemu. Do čeho je naklapete, aby jste se přihlásil, když nemáte a nepotřebujete zařízení na EET? A proč by jste se přihlašoval, když nemusíte? pokud nemusíte. A dotaz na FÚ, jestli zrovna vy, s vaší činností musíte nebo ne, vás bude stát 1000kč.

hodnocení

0x

Nepotrebujete EET , ale chcete prihlaseni k nemu? Ne to fakt nepotrebujete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]