Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchodník neodesílá zaplacené zboží

Od: suzymon® odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Je to otázka pro znalce obchodu na AliExpres. Teď se mi stalo, že jsem objednala zboží, zaplatila samozřejmě a obchodník stále nic neexpedoval. Jak víte, tak v objednávce ubíhá čas, kde má obchodník čas sedm dní na odeslání a pak se objednávka automaticky anuluje. Čas se může samozřejmě z mého popudu prodloužit, ale já už nemám zájem, protože jde o semínka a potřebuji je co nejdřív a ne až někdy v květnu. Mohu také objednávku zrušit, ale co mne zajímá je to, co se stane, když to nechám automaticky vypršet, tu lhůtu co je chráněná Alíkem. To mi pak automaticky vrátí peníze na účet, nebo to musím nějak urgovat? Děkuji za vysvětlení.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x
Peníze vrátí sami automaticky. Ze semen by stejně na 90% vyrostlo něco jiného, než je uvedeno :-D
hodnocení

Díky Ohneto. Tak uvidíme, protože jsem už stejně objednávala různá semena a ty už jsou na cestě.

Tenhle obchodník mi napsal, že prý nemůže objednávku odeslat vzhledem k tomu, že jsem objednala za velmi nízkou cenu. Abych prý pochopila, že on musí něco vydělat, aby mohl svá semena udržet na tak nízké ceně i nadále. Že jsem jeho úžasný přítel a že on je zase můj a že je jediný můj přítel kterého v Číně mám, tak abych si toho vážila jako on a ještě objednala za další 3 dolary, abych mu jako ten přítel pomohla k tomu, aby jeho obchod vzkvétal. *sok* U tohoto obchodníka jsem já objednala za 5.15 dolarů. Jinde jsem objednávala kolem tří dolarů i méně a všichni to odeslali bez problémů.

Tak jsem mu odepsala že mi je líto, ale že mám v Číně i jiné přátele u kterých jsem objednávala :-D a to i za nižší cenu než u něj a že mi to bez problémů odeslali. Že chápu že je pro něj 5.15 dolarů málo, ale že já už další semena navíc nepotřebuji, a že si ještě k tomu ani nejsem jistá jestli mi vůbec něco z toho vzejde a že nemám zájem vyhazovat další 3 dolary oknem ven a že objednávku teda ruším. A hezky jsem se s ním rozloučila jako jeho jediný přítel z Čech. ;)

To jsem mu napsala včera, zatím neodpověděl a já mám právě chuť kliknout na to "zrušit objednávku" z důvodu dlouhého vyřizování zakázky. On mne totiž naštval, protože objednávám i za jeden dolar a nikdo nikdy neprotestuje a nenutí mne abych nakoupila ještě něco, že mu to je málo. Tohle se mi stalo poprvé. Takže na ty jeho semena už nemám ani chuť.

fiser22*

případně počkat než vyprší lhůta, taky jsem tam něco takového zkoušel, za ten doláč, proč ne, a to samé - nevyplatí se mi to, objednejte víc apod. na to jsem nereagoval neboť pokud na něčem prodělám tak to přece neprodávám... sáček se semínkama mám ještě ve skříni, mohl bych to zkusit co z toho vyroste za plevel :) ale abych se vrátil k tématu - prodejce čekal na poslední chvíli a když viděl že nic tak přecijen odeslal. V případě překročení doby vrací Ali peníze, ale nějaký čas to trvá (týden, dva, tři)

hodnocení

2x
Ikdyby to už odeslal, může to jít klidně 2 měsíce. Tak o nic nejde. Pokud to nepošle, ali peníze vrátí.

hodnocení

Tak jsem to odklikla. Oni tam mají na výběr důvod, proč chci anulovat objednávku a nic tam nejde připsat. Vybrala jsem teda, že "proces odeslání zboží je příliš dlouhý". Objevilo se mi, že mám počkat co na to řekne prodejce. Ale co je podle mne důležité, ten čas tam ubíhá pořád. Už mu zbývá jeden den a 19 hodin. Takže logicky asi Alík automaticky stejně bude po vypršení času anulovat, když se tenhle osel nerozhoupe. Já jsem u něho objednala 22 artiklů a ještě je mu to málo. Kamarádce jsem včera objednala dva pytlíčky kytičet 98 centů a dnes to prodejce už odeslal. Tomuhle to trvá 7 dní a ještě se škube. Já si myslím, že to teď odešle ten šizuňk jeden chamtivej.Tak si má dát jiné ceny, já mu je přece nediktovala. A všichni tam prodávají v průměru za stejné ceny. Ještě mi tam visí jeden, který je na tom stejně. Také nic neodesílá a čas mu vyprší za stejnou dobu jako u tohohle, protože jsem to objednávala v ten samý den za 5.50 Dolarů 26 artiklů. A co je hodně zajímavé, že nejdéle to trvá těm, kde jsem toho objednávala hodně. Tam co jsem objednala třeba jen tři až pět pytlíčků, ti to poslali skoro ihned. Vůbec tomu nerozumím.

Jo a jedna objednávka semínek už je dokonce v Praze, takže zítra to určitě dostanu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]