Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tykat/Vykat - trenink

Od: rob2 odpovědí: 7 změna:
Zdravím.
Jak bystě řešili následující "problém"?
Je mně 24 let. Chodím na trénink. S trenérem si tykáme. Po mém tréninku tam však přijde člověk, asi tak o 8 let starší než já, a vždycky mě pozdraví "Ahoj". Mně to nejde přes pusu a řeknu bud dobrý den a nebo zdravím. Myslíte, že mu tedy mohu také (bez zeptání se) tykat? Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tykat! U sportovců je to běžné a vykající je podezřelou výjimkou... ;)

hodnocení

2x
Ve fitku , v klubech a mezi bandou lidi co maji stejny zajem se tyka. Nez si zvyknes rikej klidne zdravim. Je to takove neutralnejsi.

sebod*
hodnocení

1x

O 8 let zase není tolik. Takže bych asi "nesměle" tikla - pardon tykla ;). A pak uvidíš, co a jak.

hodnocení

0x

Na těch tréninzích se většinou tyká všem. Mně to taky neleze přes pusu, když mám na volejbalovém tréningu tykat třeba někomu, kdo je třeba o 30 let nebo i víc starší. Na druhou stranu mě zase dost vadí, když mi někdo vyká.

hodnocení

0x

Tykala bych. Ale v těch 24 letech bych si s tím lámala hlavu naprosto stejně. Mně nedávno začal tykat trenér starší o možná i 20 let, ale už mi není 17, abych mu nazpátek vykala. Nešlo mi to přes pusu, ale nakonec jsem to dala :)

hodnocení

0x

Tykala bych. Sportovci to berou sportovně.*placni* A ten věkový rozdíl není zase až tak velký.

Měla jsem v mládí horší problém. Po nástupu do mého 1. místa mi jedna z kolegyň učitelek hned řekla, ať jí tykám. Byla to tehdy v mých mladých očích "hodně stará paní", dokonce kdysi dělala třídní učitelku mému manželovi. Byl mezi námi rozdíl možná 30 let. Nešlo mi to hrozně dlouho z pusy. Ale po nějaké době mi tykání té paní nedělalo problém. Jaga.

martinaa*
hodnocení

0x
Na vsech treninkach ( a zavodech) tykam. Stejne tak ostatni, co chodi uz nejaky cas, tykaji. Novacci, co prijdou a ze zacatku vykaji, to behem par trenalu pochopi. :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]