Zdravím. Jak bystě řešili následující "problém"? Je mně 24 let. Chodím na trénink. S trenérem si tykáme. Po mém tréninku tam však přijde člověk, asi tak o 8 let starší než já, a vždycky mě pozdraví "Ahoj". Mně to nejde přes pusu a řeknu bud dobrý den a nebo zdravím. Myslíte, že mu tedy mohu také (bez zeptání se) tykat? Díky.
Na těch tréninzích se většinou tyká všem. Mně to taky neleze přes pusu, když mám na volejbalovém tréningu tykat třeba někomu, kdo je třeba o 30 let nebo i víc starší. Na druhou stranu mě zase dost vadí, když mi někdo vyká.
Tykala bych. Ale v těch 24 letech bych si s tím lámala hlavu naprosto stejně. Mně nedávno začal tykat trenér starší o možná i 20 let, ale už mi není 17, abych mu nazpátek vykala. Nešlo mi to přes pusu, ale nakonec jsem to dala
Tykala bych. Sportovci to berou sportovně. A ten věkový rozdíl není zase až tak velký.
Měla jsem v mládí horší problém. Po nástupu do mého 1. místa mi jedna z kolegyň učitelek hned řekla, ať jí tykám. Byla to tehdy v mých mladých očích "hodně stará paní", dokonce kdysi dělala třídní učitelku mému manželovi. Byl mezi námi rozdíl možná 30 let. Nešlo mi to hrozně dlouho z pusy. Ale po nějaké době mi tykání té paní nedělalo problém. Jaga.
Na vsech treninkach ( a zavodech) tykam. Stejne tak ostatni, co chodi uz nejaky cas, tykaji. Novacci, co prijdou a ze zacatku vykaji, to behem par trenalu pochopi. .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.