Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provalila se lež - co dál?

Od: petr25 odpovědí: 10 změna:

Ahoj všichni, před dvěma týdny jsem o víkendu spal u kamarádky, ale rodičům jsem řekl že spím u kamaráda, protože moji rodiče nemají rádi její rodiče a tudíž mě nechtějí pouštět k nim do bytu. Nemají se rádi proto, protože její táta naháněl mojí mamku a můj táta to zjistil, ale to je vedlejší.

Prostě jsem jim řekl, že budu spát u kamaráda ale šel jsem k tý kamarádce, měla doma i rodiče s kterýma mám ale dobrý vztah.

Mamka to dnes zjistila a mě je to hrozně líto, já jim lhát nechtěl, ale jinak to nešlo, nechtěl jsem aby se zlobili :( Poraďte, co ám teďka dělat? Jsou na mě naštvaný:/

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkus si s nimi promluvit a říct jim, ať se na to podívají z Tvé stránky. Jak by jim bylo, kdyby se nesměli stýkat s kamarádkou, jen kvůli tomu, že se jejich rodiče s jejími nemusí... Omluv se za to, že jsi lhal a příště jim řekni pravdu.

hs*
hodnocení

2x
Ohl. lži se Vám vůbec nedivím, nechtěl jste poslouchat výtky rodičů.
Spíš mě zaujalo Vaše "Nemají se rádi proto, protože její táta naháněl mojí mamku a můj táta to zjistil" - a jste si jistý, že nejste s onou dívkou sourozenec?! To nahánění mohlo být jinak/dlouhou dobu než to otec zjistil atp., než vás informovali. To by totiž mohl být onem důvod, proč vás s onou "kamarádkou" chtějí držet odděleně...
Částečně podobná situace se totiž stala mému kamarádovi - tam je tedy nikdo nedržel odděleně, ale málem (nevědomky) začal chodit s vlastní sestrou (měli stejného otce, který ale nežil ani s jedním z nich a neměli ani shodná příjmení...vlastně tu příbuznost odhalili díky jakémusi nevšednímu zážitku tety, která byla v kontaktu s oběma a pak teprv začli pátrat jak je to možné, oni si lidi běžně neříkají jména rodičů...vy jména rodičů sice znáte, ale co když je za tím právě výše uvedená možnost?

sebod*
hodnocení

1x

Elisa Ti poradila velice dobře. Lhal jsi, to je pravda. Ale proč? Protože ses chtěl vyhnout jejich výčitkám. Takže jim to takhle řekni. Pochopitelně tu je ještě jedna důležitá věc a to je věk Tvůj a kamarádky.

jasper*
hodnocení

1x

Promluv si s nimi o tom proč jsi jim lhal, že přeci nemůžeš za to, že oni se spolu nebaví nebo se nemají rádi, přece kvůli nim nepříjdeš o kamarádku, pokud jste fakt dobří kamarádi. Omluv se, že jsi lhal, ale pokud jsou v pohodě, tak by to mohli pochopit.

liska*

Pro pravdu jsi neměl podmínky, prostě by ji některý z rodičů neskousnul, tak ses, bohužel, musel uchýlit ke lži. Bylo to pro Tebe těžké, ale přijatelnější, než je naštvat a vyprovokovat konflikt. Je to snad Tvůj život a na vztazích mezi rodičovstvem by měl být nezávislý. Omluv se a takto jim to vysvětli.

dam®
hodnocení

0x

Ahoj, spíš si myslím, že jsou naštvaní sami na sebe a tvoje logická lež je jen upozornila na stavy jenž nejsou schopni a ani nemůžou koordinovat. Věřím, že si uvědomili, že je máš ve cti a že jsi nikoho nechtěl stresovat.

bambula*
hodnocení

0x

Zachovej klid, jsou různé lži, politická, podvodnická, zlodějská, okupační, záletnická a také milosrdná ber to jako tu poslední, aby případně taťuldovi nestoupl krevní tlak

hodnocení

0x

Všechny předchozí rady jsou dobré, jen si pro příště pamatuj rčení, které jsem nedávno slyšela - nejlepší je říkat pořád pravdu, protože pak si člověk nemusí pamatovat, co kde řekl.

hodnocení

0x

Přečti si Romeo a Julie. Na sebevraždu to není, ale třeba se poučíš.

figurek*
hodnocení

0x

Hm. Dobrý dotaz. Provalila se lež a co s tím dál.

Nevědomky jsi píchl do vosího hnízda a teď už toho moc nenaděláš. Buď hodnej a příště nelži. Klidně a natvrdo řekni kam jdeš, ke komu jdeš a kdy se vrátíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]