Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence a daňové přiznání

Od: jarmilajanouto odpovědí: 2 změna:

Dobrý den chtěla bych se zeptat když mi pošle FÚ daňové přiznání na můj účet a já mám insolvenci co se stane , když bych daňové přiznání nepřeposlala insolvenčnímu správci a ponechala bych si ho?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Jarmilo, asi se jedná o daňový bonus, že? Je to mimořádný příjem a jako takový patří správci. Ale mám tu zkušenost, že každý správce s ním nakládá jinak. Některý si ho nechá celý, některý pouze část a některý ho nechá Vám. Je hodně důležité, na kolik procent plníte. Máte darovací smlouvu nebo pouze splátky z nějakého příjmu? Není pro Vás lepší uplatňovat bonus měsíčně?

iz*
hodnocení

0x

FÚ nikomu daňové přiznání (formulář) neposílá na účet. Naopak Vy podáváte daňové přiznání na FÚ, který Vám na účet zašle případný přeplatek daně z příjmu nebo daňový bonus.

"Když byste si přeplatek nebo bonus ponechala", mohl by být oddlužení splátkovým kalendářem pro neplnění povinností (musíte přiznat každý příjem) zrušeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]