Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych se zeptat když mi pošle FÚ daňové přiznání na můj účet a já mám insolvenci co se stane , když bych daňové přiznání nepřeposlala insolvenčnímu správci a ponechala bych si ho?
Jarmilo, asi se jedná o daňový bonus, že? Je to mimořádný příjem a jako takový patří správci. Ale mám tu zkušenost, že každý správce s ním nakládá jinak. Některý si ho nechá celý, některý pouze část a některý ho nechá Vám. Je hodně důležité, na kolik procent plníte. Máte darovací smlouvu nebo pouze splátky z nějakého příjmu? Není pro Vás lepší uplatňovat bonus měsíčně?
FÚ nikomu daňové přiznání (formulář) neposílá na účet. Naopak Vy podáváte daňové přiznání na FÚ, který Vám na účet zašle případný přeplatek daně z příjmu nebo daňový bonus.
"Když byste si přeplatek nebo bonus ponechala", mohl by být oddlužení splátkovým kalendářem pro neplnění povinností (musíte přiznat každý příjem) zrušeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.