Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo je povinnen se registrovat na ÚOOÚ?

Od: h4ever® odpovědí: 2 změna:

Zajímá mě zejména v souvislosti se shromažďováním osobních informací uživatelů na internetových stránkách, kdo je kromě provozovatelů e-shopů povinnen se registrovat na ÚOOÚ? Musí se registrovat jakýkoliv podnikatel nebo i nepodnikatel?

Jako příklad uvedu několik stránek, které vyžadují registraci: poradte.cz, seznamka.cz, email.seznam.cz

pozn. znáte jako příklad nějakou webovku, která vyžaduje registraci a není vedená žádným komerčním subjektem ani organizac¨é (neziskovky, charitativní organizace)?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Neuvádíte nic konkrétního, tak jen obecně.

Oznámit ÚOOÚ zpracování osobních údajů musí každý (ZOOÚ, § 16) včetně FO (viz § 16, odst. 2),

kdo hodlá spravovat osobní údaje, a to před zahájením této činnosti.

Existovala výjimka pro e-shopy, které osobní údaje použily pouze pro vyřízení konkrétní objednávky a údaje dále nezpracovávaly (nevedly ani seznam zákazníků). Nevím, jestli výjimka ještě platí.

Podle mne není rozdíl v tom, kdo (podnikatel, nepodnikající FO) údaje zpracovává, ale účel, pro který je zpracovává. Několikrát jsem potkala web, který registraci vyžadoval i k tomu, aby si na něm člověk mohl něco přečíst (snažil se znemožnit četbu bez registrace a přihlášení), ale jak to měl ošetřeno, nevím.

Registrace není nutná např. v případě, že budete evidovat seznam a údaje svých bývalých spolužáků pro osobní potřebu (pro potřebu třídy), svolání srazů apod.

Ještě odkaz na časté otázky k re/... (web ÚOOÚ)

hodnocení

Díky moc za odpověď a za link!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]