Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet daně ze závislé činnosti

Od: hulmihouk0len* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych se ujistit, že jsem vyplnil mamce DP správně. Vyplňuju to v interaktivním PDF formuláři.

Byla zaměstnastnaná po celý rok u jednoho zaměstnavatele a měla u něj podepsané prohlášení. K tomu u stejného zaměstnavatele má DPP na občasné víkendové práce, kde odměna nikdy nepřesáhla 10 000 za měsíc. DP podává kvůli nájmu, ale na tam není co zkazit na 2 řádcích paušálem.

Úhrn příjmů od všech zaměstnavatelů = závislá činnost + DPP?
Úhrn povinného pojistného podle § 6 odst. 12 zákona = pouze ZČ (protože u DPP nic placeno být nemuselo)
Úhrn sražených záloh na daň z příjmů ze závislé činnosti (po slevách na dani) = ZČ + DPP?

Víceméně mi jde vlastně hlavně o to, jestli bude DPP figurovat v tom 1. řádku a 3. řádku?

Odčitatelné položky od základu žádné nejsou.
Slevy na poplatníka 24 840 a na 1. dítě 13 404. - to mám pořešené

Počet příloh:
Potvrzení o vyplacených příjmech a sražené dani podle § 36 odst. 2 písm p) zákona = zde bude napsáno "1" za DPP?
+1 v řádku "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a o sražených zálohách na daň a daňovém
zvýhodnění" za příslušné zdaňovací období od všech zaměstnavatelů (např. podle § 38j odst. 3 zákona)
+1 Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění
+1 Příloha č. 2 za nájem

Díky moc za kontrolu kýmkoliv, kdo si je aspoň na 80% jistý.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hulmihouk0len*
hodnocení

sagit.cz/...

vyřešeno, našel jsem stejný problém už zodpovězený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]