Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem nemocný. Dneska jsem zajel k doktorce aby mi dala neschopenku a ejhle ona má dnes i zítra dovolenou. Nebude vadit když za ní zajdu až ve středu? Vystaví mi neschopenku na pondělní datum?
Díky
0x
Pro jistotu zvolte zastupujícího lékaře.
0x
Pro neschopenku jste si měl jít k zastupujícícmu lékaři. Od toho tam ten zástup je. Vaše lékařka vám může vystavit neschopenku až tři dny zpětně, viz citace zákona o nemocenském pojištění.
"Ošetřující lékař může v případě, že pojištěnec nemohl navštívit ošetřujícího lékaře nebo v jiných odůvodněných případech rozhodnout, že dočasná pracovní neschopnost pojištěnce vznikla i přede dnem uvedeným v odstavci 2; za období delší než 3 kalendářní dny přede dnem, v němž dočasnou pracovní neschopnost zjistil, však může ošetřující lékař, nejde-li o vznik dočasné pracovní neschopnosti podle odstavce 1 písm. g), tak učinit jen po předchozím písemném souhlasu příslušného orgánu nemocenského pojištění uděleného na základě žádosti ošetřujícího lékaře. Pokud ošetřující lékař rozhodl o tom, že dočasná pracovní neschopnost vznikla v období delším než 3 kalendářní dny přede dnem, v němž dočasnou pracovní neschopnost zjistil, bez souhlasu příslušného orgánu nemocenského pojištění, má se za to, že dočasná pracovní neschopnost trvá pouze 3 kalendářní dny přede dnem, v němž ji zjistil."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.