Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc a doktorka má dovolenou

Od: sobulek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Jsem nemocný. Dneska jsem zajel k doktorce aby mi dala neschopenku a ejhle ona má dnes i zítra dovolenou. Nebude vadit když za ní zajdu až ve středu? Vystaví mi neschopenku na pondělní datum?

Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajs122
hodnocení

1x

Nevystaví, měla by mít určený zástup... písšou to na dvéře

sobulek
hodnocení

Mají tam napsáno pouze akutní případy -zastup

Však jste akutní případ. Jste nemocný a potřebujete neschopenku. *hej*

martinaa*
hodnocení

1x

V prosinci jsem chytla zánět průdušek, doktor měl dovolenou. Zavolala jsem tedy doktorce-zástupu, který měl uveden na dveřích, došla k ní a ta mi bez problémů napsala atb a neschopenku.

Ten zástup je tam právě kvůli případům, jako jste Vy.

hodnocení

0x
Vystaví,mam vlastní zkusenost,ale už si nevzpominam,kolik hodin zpětně je to možné.
Pro jistotu zvolte zastupujícího lékaře.

Nevím ale myslím,že v tomto případě asi nevystaví nebpť měl jít k zastupujícímu lékaři /nemoc=akutní případ/ dva dny zpět běžně píší když člověk "zalehne" v So ráno nebo v Pá večer.Pak v Po napíší PN od soboty včetně!

hahanaj*
hodnocení

0x

Jistě má zastupujícího lékaře aspoň u nás to tak je

vykuk*
hodnocení

0x

Když si zavoláš tomu náhradnému doktorovi, tak ti na vše odpoví. Já jednou taky musel jít k náhradímu doktorovi a o nic nešlo. Oni si pak papíry mezi sebou dají.

Není to jako jiné řemeslo, že v klidu může jen zamknout.

rora*
hodnocení

0x

Pro neschopenku jste si měl jít k zastupujícícmu lékaři. Od toho tam ten zástup je. Vaše lékařka vám může vystavit neschopenku až tři dny zpětně, viz citace zákona o nemocenském pojištění.

"Ošetřující lékař může v případě, že pojištěnec nemohl navštívit ošetřujícího lékaře nebo v jiných odůvodněných případech rozhodnout, že dočasná pracovní neschopnost pojištěnce vznikla i přede dnem uvedeným v odstavci 2; za období delší než 3 kalendářní dny přede dnem, v němž dočasnou pracovní neschopnost zjistil, však může ošetřující lékař, nejde-li o vznik dočasné pracovní neschopnosti podle odstavce 1 písm. g), tak učinit jen po předchozím písemném souhlasu příslušného orgánu nemocenského pojištění uděleného na základě žádosti ošetřujícího lékaře. Pokud ošetřující lékař rozhodl o tom, že dočasná pracovní neschopnost vznikla v období delším než 3 kalendářní dny přede dnem, v němž dočasnou pracovní neschopnost zjistil, bez souhlasu příslušného orgánu nemocenského pojištění, má se za to, že dočasná pracovní neschopnost trvá pouze 3 kalendářní dny přede dnem, v němž ji zjistil."

marfusa*
hodnocení

0x

Šla jsem k lékaři podle jeho ordinačních hodin. Ty měl odpoledne a zástup ordinoval dopoledne. Šla jsem za vedoucím polikliniky co mám dělat. Byl velmi ochotný a domluvil mi ošetření s jiným lékařem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]