Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si spravne potykat?

Od: lenkal* odpovědí: 3 změna:

Dobry den prosim o radu kdyz mi nekdo nabidne tykani ja budu souhlasit musime si podat ruce a rict sva jmena kdyz se treba uz rok zname? A co odpovedet na konecné "tak ahoj" a co pak aby nebylo trapn y ticho? Dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Na to není "žádná šablona", prostě jednejte tak, jak to cítíte a odpovídejte to, co odpovědět chcete.

Stojí-li Vám někdo za přijetí je(jí)ho návrhu na tykání, pravděpodobně si s ní/m máte i co říci. "Trapné ticho" by tedy hrozit nemělo.

hodnocení

0x
Dobrý den.
Ano,i když se znáte třeba rok,tak i v tomto případě se ruka podává a řekne se jméno /s úsměvem/.
Žádná trapná situace nenastane :)

hodnocení

0x

Nejhorší jsou situace, kdy tykání nabídne opilý šéf.. případně přímo ředitel větší firmy "normálnímu" zaměstnanci. Tykání se může potvrdit ťuknutím sklenic...

Jenže další dny pak potkáváte ředitele na pracovišti mezi 100vkou lidí. Co mü říct? Ahoj Karle, to jsi zase vypadal... nebo Karla nazdar, jak ses vyspal?

Já prostě i přes toto potykání stále vykám - nevím, jestli si to pamatuje a on mne na tykání opětovně neupozornil. Tak raději vykám dál.

Podle vašeho popisu - ano, je to ideální s podáním ruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]