Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 44 let a s manželem (44 let) jsme uvažovali o adopci dítěte. Rádi by jsme ve věku dítě do pěti let, ale všude píšou, že by rozdíl mezi matkou a dítětem neměl být 40 let. Myslíte, že to máme alespoň zkusit? Vím, že to bude velmi náročné, ale jsme ochotni to zvládnout. A jak dlouho to asi tak trvá, když si chcete adoptovat malé zdravé dítě? Máme jedno dítě (12 let) a velký dům, myslíte že když je nám přes čtyřicet, že máme šanci na menší dítě?
Předem děkuji.
Dobrý den,
příbuzní řeší totéž,vlastní děti nemají, ale vzhledem k jejich věku (on 37 let, ona 41 let) už prý nemají šanci, max. věk rodičů může být 35 let.
To není pravda.Známá adoptovala dvě děti ve svém věku 40let. Děti byly sestry které sociálka nechtěla rozdělovat a proto jim nabídla jedině obě.Byť jim ze začátku říkali,že vzhledem k věku nedostanou malé dítě ale naopak větší,bylo jim v době adopce 2 a 4 roky. Ale museli vzít obě, původně chtěli jen jedno dítě.
Dobře si adopci rozmyslete. NENÍ to stejné jako biologické děti.
Myslím, že zkusit to rozhodně můžete, ale je dobré se radit s odborníky. Podívejte se na stránku www.adopce.com, objednejte si brožurku, hodně o tom s manželem mluvte a pak si vyberte organisaci, která vás tím rozhodováním bude provázet. Náhradní rodinná péče má i jiné formy, ale to se dozvíte.
Mnoho štěstí!
Vlastní dítě máte, proč chtete ještě "cizí", já bych si raděj užívala život s jedním děckem. O adopci můžete žádat ale připravte se na to, že o malé děti je velký zájem. Vy chcete zdravé, jak píšete, tuto jistotu nemáte ani u vlastního. Já bych to nedělala, za chvíli budete mít vnoučata a pak si můžete užívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.