Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adopce- poradí mi někdo

Od: 6a* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, je mi 44 let a s manželem (44 let) jsme uvažovali o adopci dítěte. Rádi by jsme ve věku dítě do pěti let, ale všude píšou, že by rozdíl mezi matkou a dítětem neměl být 40 let. Myslíte, že to máme alespoň zkusit? Vím, že to bude velmi náročné, ale jsme ochotni to zvládnout. A jak dlouho to asi tak trvá, když si chcete adoptovat malé zdravé dítě? Máme jedno dítě (12 let) a velký dům, myslíte že když je nám přes čtyřicet, že máme šanci na menší dítě?

Předem děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den,

příbuzní řeší totéž,vlastní děti nemají, ale vzhledem k jejich věku (on 37 let, ona 41 let) už prý nemají šanci, max. věk rodičů může být 35 let.

lm®

To není pravda.Známá adoptovala dvě děti ve svém věku 40let. Děti byly sestry které sociálka nechtěla rozdělovat a proto jim nabídla jedině obě.Byť jim ze začátku říkali,že vzhledem k věku nedostanou malé dítě ale naopak větší,bylo jim v době adopce 2 a 4 roky. Ale museli vzít obě, původně chtěli jen jedno dítě.

Dobře si adopci rozmyslete. NENÍ to stejné jako biologické děti.

heda*
hodnocení

0x

Myslím, že zkusit to rozhodně můžete, ale je dobré se radit s odborníky. Podívejte se na stránku www.adopce.com, objednejte si brožurku, hodně o tom s manželem mluvte a pak si vyberte organisaci, která vás tím rozhodováním bude provázet. Náhradní rodinná péče má i jiné formy, ale to se dozvíte.

Mnoho štěstí!

lidus*
hodnocení

0x

Vlastní dítě máte, proč chtete ještě "cizí", já bych si raděj užívala život s jedním děckem. O adopci můžete žádat ale připravte se na to, že o malé děti je velký zájem. Vy chcete zdravé, jak píšete, tuto jistotu nemáte ani u vlastního. Já bych to nedělala, za chvíli budete mít vnoučata a pak si můžete užívat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]