Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zůstat nebo pracovat jinde

Od: raderk odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer,

Od loňského roku pracuji v jedné větší společnosti, kam jsem se chtěl vždy dostat. Náplň práce je zajímavá, plat je dobrý, benefity také, jenže je zde strašný časový tlak a stres, navíc se v poslední době podmínky trošku zhoršují, nejvíce mi asi vadí to, že ve firmě vládne takové to, že musíte dělat jen to co máte, moc se neptat, třeba nikomu ani neporadit a obecně nemáte moc času. Jde o společnost s několika tisíci zaměstnanci.

Jedna jiná malá firma (kde je asi 20 zaměstnanců), nyní hledá nové kolegy do svého týmu, náplň práce je trošku jiný od toho co dělám teď, nic méně je mým koníčkem a vztahuje se k mému oboru. Shodou náhod jsem potkal jednoho zaměstnance této společnosti, tak jsem za ním došel vyzvídat, mají mnohem více času a volnosti, menší stres, ale také o něco méně peněz ve fixní mzdě - ovšem na příplatcích a odměnách bych svoji nynější mzdu překonal o nemálo.

Zkrátka opravdu nevím ... Dostat se do firmy ve které teď pracuji, jsem vždy chtěl - jenže tak nějak zjištuji, že "není všechno zlato co se třpytí" a nevím zda-li odejít, do firmy o které vlastně tak moc nevím .. nechci potom litovat.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll*
hodnocení

2x

Tak s tímhle Vám nikdo správně neporadí, to už můžete zkusit tahat sirku a bude to rychlejší. Já se třeba přikláním k vytrvat ;)

fvv
hodnocení

2x
Já nesnáším firmy, kde se člověk nesmí na nic zeptat a očekává se jen práce a zavřená pusa.

hodnocení

2x

Zdravím. Rozhodnout se budete muset sám. Nikdo z nás Vám nemůže zaručit, že si polepšíte a že litovat nebudete. Ale pokud nejste v zaměstnání spokojen, je to pro Vás vyčerpávající a stresující, tak bych zkusila novou práci, v menším kolektivu a nevyčítala bych si to, kdyby to náhodou nebylo to, co jsem očekávala. Aby člověk mohl porovnávat a ujasnit si co chce a co mu sedne, nesmí se bát vyzkoušet více zaměstnání a chopit se příležitosti...

hodnocení

0x

Já bych asi (určitě) odešla. Zbytečnému stresu je dobré se vyhýbat a pokud by Vás práce v nové firmě firmě bavila (a to finanční ohodnocení by též nebylo nejhorší), nevidím důvod, proč neodejít. Sám píšete: "není všechno zlato, co se třpytí" – a je to pravda. Už jste si to vyzkoušel a víte, jak to ve skutečnosti vypadá.

sebod*
hodnocení

0x

také bych odešla. V práci člověk tráví třetinu celého dne. Tak proč být někde, kde nejsem až tak spokojená.

lll*
hodnocení

0x

Když se Vám bude něco nepozdávat na té nové práci a odejdete, budete mít rázem nálepku fluktuanta.

hodnocení

0x

Já radím toto: přemýšlejte o tom co nejvíc, konzultujte s kamarády a rodinou. Získejte víc (svých i od jiných) úhlů pohledu, nechte si to časem projít hlavou - čas dokáže taky řešit dilemata. Pak, na poslední chvíli, si hodťe korunou. Dávejte pozor na své pocity v momentě, kdy uvidíte, co Vám padlo. Buď se Vám to bude nebude nebo nebude líbit. A hned víte, co vlastně chcete :)

Já se přiznám, že v tom Vašem popisu vidím jednoznačně klady u té menší společnosti. Peníze větší, náplň blíž oboru, pohoda v práci... navíc si nemyslím, že vrátit se do velké společnosti by bylo úplně nemožné. Jo, možná si někdo řekne "hele, blbec, zjistil, že jinde není líp", ale pořád je tam větší anonymita a za chvilku nikdo o ničem neví. Já včera zaslechla hovor, kde personalistka mluvila s uchazečem o práci ve velké automotive společnosti; uchazeč u nich už předtím pracoval, ale měl áčka, naháněli ho pár měsíců, pak ho vyhodili... no a teď od něj dostali životopis *haha*

fugass*
hodnocení

0x
Jak často z nynější firmy někdo odchází? Co nadřízení? Vemte dva papíry napište + a - u obou firem a uvidíte. Jen to chce zjistit o druhé firmě co nejvíc. Pokud je vedle šance, zkuste jí, aby nebylo pozdě.

hodnocení

0x

Jestli jste mladý, jděte. Na korporát bude čas později.

mot
naopak, do korporatu jako mlady, to clovek prezije

hodnocení

0x

Já bych volila druhou možnost, pokud tedy nemáte tak 5 let do důchodu (v takovém případě už bych to zkusila vydržet). Chápu, proč se bojíte vyměnit jistotu za neznámé riziko, ale pro Vás i Vaše okolí je důležité, aby jste byl spokojený (z pohledu dítěte, jehož otec chodil z práce naštvaný). Ale před podáním výpovědi a posláním šéfa do patřičných mezí ;), bych se nejdřív ujistila, že Vás do té druhé práce opravdu vemou. A ani tam to nejspíš nebude vždy růžové, na druhou stranu, při nejhorším vždy můžete jít ještě jinam, navzdory tomu, co se tvrdí, pro toho kdo chce pracovat a hledá, je práce pořad ještě dost. Takže přeji hodně štěstí :).

bambula*
hodnocení

0x

Změna je život na př. v Rakousku si váží pokud pracujete u firmy 5-10 a více let, v Česku jste obdivován když toho hodně umíte, ale z každého jenom trošku, tudíž měnit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]