Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění chrupu jednosvazkovým kartáčkem

Od: pohanka* odpovědí: 7 změna:

Právě jsem se dočetla o používání jednosvazkového kartáčku. Pro mne novinka. Nejde mě na rozum, že když se čistí suchou cestou, tak přece ten plak tam zůstává a rozšmidlává se po celém chrupu. Nebo jak to děláte Vy? Chvíli čistíte a umýváte každou chvíli ten svazek štětinek?

Používám mezizubní kartáček a po každé protáhnuté mezeře kartáček oplachuji, aby nezanášel další mezeru nánosem z té předešlé. Děkuji za reakce.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Používám v kombinaci s vodou ) průběžně oplachuji, na sucho si to neumím představit (( používám na místa, kam se s normálním kartáčkem špatně dostávám, a poté vyčistím klasicky ))

hodnocení

2x

Nejedná se o proud vody. Jde o ultrazvukové pohyby kartáčku na který se nemusí tlačit. Jen díky slinám a mírně pěnivé pastě (bez abraziv-enzymatická) vzniká tak silné proudění, že se vyčistí zuby i mezizubní prostory.Je to fakt zvláštní, nezvyklé. První minutu, pak jsem jen hleděl s otevřenou pusou ... doslova :)

Nejde srovnávat s kmitajícími kartáčky! Těch kmitů je asi 1000x víc.

doplněno 18.02.17 22:51:

Dobrý příklad je ultrazvukové (sonické) vyčistění brýlí. V obyčejné destilované vodě jsou po dvou minutách jako nové. Představit to jde jako velmi miniaturní "vlny" , tak malé, že se vejdou i do těch nejmenších pórů a vyplaví z nich nečistotu.Rychlost proudění je tak rychlá, že proděraví třeba kousek alobalu, přitom se tam viditelně nic neděje.

hodnocení

0x

Rozšmrdláte a pak si vypláchnete, je to masochismus na dny dovolené, jinak chodite do práce věčně pozdě :) Pořiďte si sonický a nikdy, nikdy se k normálnímu kartáčku nevrátíte. Kdo nezkusil, neví. Pozor, tuto technologii vyrábí jen dvě firmy a není srovnatelná s jinou.

doplněno 18.02.17 22:53:

V puse není nic "na sucho", jen po vypláchnutí vodou se lépe plive ;)

pohanka*
hodnocení

A nešimrá to, tedy ten proud vody?

doplněno 18.02.17 22:36:

Asi bych ten jednosvazkový nepoužívala ráno, ale večer u televize a průběžně odbíhala. Ráno budou zuby čisté po večerním čištění, po snídani jsem si zuby nečistila, jenom před snídaní. Hm ale teď jsem na rozpacích, jestli jsem nedělala celý život chybu.*ee*

Je možné popsat sonický kartáček?)) V čem je tak úžasný? ))

hodnocení

0x

Proč se musí zuby čistit 2 minuty? Elektřinou jsou po minutě vyčištěné a vyleštěné. :-D Protože zubní pasty obsahují fluor a já nevím co všecko ještě, aby to doplňovalo, nahrazovalo a vyspravovalo úbytek ve sklovině. Právě "to" funguje až po nějaké době.

hodnocení

0x

Doplňování "fluoru a nevímčeho ještě" není potřeba, když je správná zubní hygiena a pestrou stravou zajistíte přísun potřebného. Zubní sklovina tyto prvky stejně nepřijme i kdyby jste u čistění zubů odříkávala otčenáš-je chemicky velmi stabilní. A pokud je obnažený krček, nebo sklovina poškozená (kazem) tak to nezachrání ani hodiny, natož minuty. Kdyby to fungovalo jak píšete, polkneme tabletku (experiment ze 70-tých let skončil fiaskem) a nemusíme k zubaři. Kvalitní vyčistění, bez abreziv zajistí, aby se nemnožily bakterie poškozující sklovinu. Pokud se to stane, žádná pasta to nezmění, musíte na křeslo *uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]