Je to vzácné. Jedna moje známá nepotřebovala žádnou plombu do 50ti. Tvrdila, že to je tím, že od malička až doteď brala rybí tuk. Myslím, že má i dobré geny , kartáček... a nemlsá
Nevím ale osobně mám v 55 jen 3 plombované zuby a a o dva jsem přišel,mimo ty co nenarostli (min.moudráky).Syn 23 a má bez kazu a k tomu oba horní řezáky ještě mléčné a drží jako přibité!
Statistiky neznám. Ovšem,co se týče mé osoby,tak ve třiceti jsem také žádný kaz neměla. --- Je to v prvé řadě genetická záležitost. A další důležitý aspekt je strava. Cukry vadí nejvíce. Naštěstí nemám ráda sladké. Raději třeba kuřecí stehýnka se zeleninkou
Běžné to je v případě, že se o svůj chrup staráte a chodíte 2x do roka k zubnímu lékaři na prohlídku a ten Vás ujišťuje, že máte chrup v pořádku To, že je Vám 30 nehraje až tak důležitou roli..
Podle mě to není nic divného, pokud se o své zuby staráte. Mně samotnému tenhle rok na třicet táhne a plombu mi dávali zatím jen jednou asi tak před deseti lety...
Dcera má 35 let a dosud nebylo třeba zásahu zubaře, maminka bez kazu do 52 let. Já mám podle zubaře nízkou kazivost ale problém se zubním kamenem, přestala jsem používat zubní pasty a je po problému, dnes si čistím zuby jen el. kartáčkem bez pasty a vyplachuji Listerinem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.