Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co přesně znamená Áčko, v práci

Od: anonym6 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, ve středu jsem dostala list:zrušení prac smlouvy ve skušební době ..k datumu 19.2. Ale měla jsem jít ještě ve čvrtek do práce a pátek. Ve čvrtek jsem byla ale v pátek ne. Jenom jsem měla odevzdat klíče. Šéf my pak oznámil večer že to mám porušení prac kázně a že to oznámí jako ( Áčko) pokud bych šla na UP nedostanu podporu. Ale když mám práci tak to prý nevadí)..Nastoupila bych 1. Dubna...Co přesně to znamená a co s toho mohu mýt?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ačko je "bulka", neomluvená absence.

anonymus
hodnocení

A co s toho mohu mýt? A kam se to hlásí?
iz*

To se nemyje a mít z toho můžete problémy.

Jestli např. nové zaměstnání skončí ve zkušební době, nebudete kvůlu této absenci mít nárok na podporu v nezaměstnanosti. Nárok na podporu byste měla až po šesti měsících.

anonymus6
hodnocení

A když nepudu na UP a budu si to hradit sama. Po dobu těch 6 měsicu.
iz*

Kdyby nové zaměstnání skončilo, můžete se samozřejmě na ÚP zaregistrovat. "Áčko" by mělo vliv jenom na podporu, na samotnou evidenci ne.

Ale na ÚP nemusíte (není to povinnost), stačí se jako OBZP přihlásit u zdravotní pojišťovny a hradit si zdravotní pojištění (1.485 Kč měsíčně).

hahanaj*
hodnocení

0x

to znamená ,že byste mohla být do 1. dubna bez peněz ,bez podpory z ÚP

anonymus6
hodnocení

Tu bych stejně neměla pač nemám odpracovaný rok. A pojištění si za březen zaplatim sama. A bude to ještě něčemu vadit? Z práce mě kuli tomu nevihodily to mám už ze středy papir.
majsterjoe*
Nevyhodili. A co z toho můžete mit? Na neomluvenou absenci na vás může případný nový zaměstnavatel ohlížet jako na nespolehlivou osobu.
anonymus6
hodnocení

Bylo to až potom co mě zrušily prac smlouvu ve zkušebni době. A to byla středa já nešla v pátek. Akorát jsem na ty dva dny měla ještě jit. Měla jsem tam datum 19.2.
iz*

Kdyby se situace někdy opakovala, nemusíte pro zaměstnavatele dál pracovat jenom v případě, že mu sama doručíte písemné zrušení pracovního poměru (PP) s dřívějším datem.

Platit bude to zrušení PP, v němž bude uvedeno dřívější datum ukončení, přestože je doručíte později než zaměstnavatel Vám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]