Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce nebo škola?

Od: justine odpovědí: 6 změna:

Ahoj, řeším teď jeden problém, a tak bych chtěla znát váš názor. Loni jsem se přihlásila na VŠ, ale studium jsem kvůli špatně zvolenému oboru ukončila. Přihlásila jsem se na ÚP, kde mě asi po měsíci poslali na pohovor a vzali mě jako agenturního zaměstnance, tzn. že smlouva je na dobu určitou (1 rok). Řekli mi, že jsem hodně šikovná a že by si mě zde nechali na dobu neurčitou, protože jedna paní jde do důchodu. Jenže když jsem končila studium na VŠ, už jsem si naplánovala jiný obor a studium v denní formě. Teď se nemůžu rozhodnout. Buď dám výpověď nebo zůstanu. Každý mi radí, ať jdu na dálkové studium při zaměstnání. Jenže nevím, jestli bych to zvládla. V práci sedím od pondělí do pátku u počítače a ještě bych musela sedět ve škole. Bylo by to pro mě namáhavé, protože jsem zvyklá se na všechno připravit a také se hrozně nervuji i kvůli maličkostem. Potřebuji trochu té volnosti a soustředit se na jedno. Bylo by to namáhavé i psychicky. Navíc to není práce snů, ale na druhou stranu bych měla peníze, i když to není nějak fakt dobře placené, ale není to zase nejhorší. Ptala jsem se na poloviční úvazek, ale to by nešlo. Vedoucí mi naznačila, že bych takovou práci nemusela příště sehnat, ale podle mě se mě snaží přemluvit. Další možností je jen práce bez školy...Podle mého názoru bych měla chuť ke studiu využít naplno a tato cca půlroční praxe se mi bude v budoucnosti hodit. *nevi* Co myslíte? Díky moc. :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Radím udělat si školu. Jste stále ve věku, kdy je vhodné se intenzivně připravovat na budoucí povolání, a pokud máte nějaké předpoklady ke studiu, byla by škoda je zahodit. Alespoň Bc. stupeň si udělejte prezenčně, u toho se nějaká brigáda dá v pohodě zvládnout. Plnohodnotný pracovní poměr ale stěží (a takový, jaký popisujete, za to zahozené studium ani nestojí).

moravan*
hodnocení

1x

Běžte studovat. Když vystudujete, budete mít podobných nabídek určitě ještě víc a je možné , že budou i mnohem lepší.

doplněno 17.02.17 22:39:

Studovala jste a chcete studovat dále. Nalomilo vás půl roku v náhodně vybrané firmě? Představte si, že takovou práci nebo podobnou budete dělat celý život. Schopnosti zřejmě máte, tak je využijte.

liska*
hodnocení

0x

Nerozumím! : Loni jsem se přihlásila na VŠ... Když jsem končila VŠ...

justine
hodnocení

Měla jsem na mysli zanechání studia, ne ukončení jako úspěšné absolvování.

hodnocení

0x

Já bych se ptala takto: Potřebuji školu k tomu, abych dělala svou práci? Jestli ne, nemá to smysl. Jestli ano, pak se není třeba složitě rozhodovat. To samé platí v případě, že by Vám škola jasně umožnila lepší kariéru, lepší práci, více peněz nebo z jiného důvodu takovou práci, se kterou Vám bude v životě lépe.

enias*
hodnocení

0x

Když to není práce snů a ještě to není ani za super peníze, tak není nad čím uvažovat, běž studovat, takovýhle nabídek bude ještě plno a šéfová jen naléhá, aby nemusela hledat nikoho jiného. při studiu se dá zvladnout nějaká brigádka, aby byly nějaké penízky. Praxe se může hodit, ale tu si můžeš sehnat i během studia, v oboru v jakém chceš dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]