Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na rušení nočního klidu restaurací

Od: jaroslavk odpovědí: 15 změna:

Bydlím v činžovním domě v užší ulici, kdy naproti je rovněž činžovní dům, šířka ulice je as 15 metrů (od domu kdomu). V přízemí naproti je restuarace.

Asi před 3 lety prodloužili otevírací dobu až do ranních hodin (někdy zavřou ve tři, někdyy v pět ráno). A začal teror. Hosté se začali shromažˇdovat venku a neuvěřitelně řvou, hulákají, pískají, hlasitě se smějí, občas zpívají. Zahrádka byla v provozu až do ranních hodin.

Zašel jsem už tehdy za bamankou, ale ta řekla, že to není její věc, co se děje venku. Pravda je, že restaurace potom vyvěsila na dveře ceduli s upozrněním, aby hosté nevynášeli pití na ulici, ale upozornění ignorují. Jednou jsem zavolal policii, jenže bohužel, než přijela, hosté se vrátili dovnitř, a když odjela, tak zase vyšli.

Problém je, že toto trvá mezi úterým až sobotou (neděle a pondělí mají otevřeno jen do deseti).

Už 3 roky nmůžu spát, nebo usnu, ale hlukem se probudím, ve dvě, ve tři či ve čtyři ráno. Jsem trvale nevyspalý a nesoustředěný. Dnes jsem usnul asi ve tři ráno. Pak dospávám o víkendu, kdy spím až do oběda, což ale není zdravé. Hluk od hostů není monotónní, tak by se na něj možná dalo zvyknout (jezdící tramvaje ve vedljší ulici, nebo občas projíždějící auta mi nevadí a nebudí mě).

Podal jsem stížnost na magistrát města, a dostalo se mi odpovědi, že mám volat policii... To ale nemá efekt, protože hosté nejsou na ulici permanetně, než policie přijede, oni už venku nemusí být. Pravda je, že po této mojí stížnosti začali po desáté vyklízet zahrádku, takže asi někdo z magistrátu se na provozovatele obrátil, jenže se tím nic nevyřešilo, protože hosté nyní postávají, nebo v létě posedávají přímo na chodníku

Vůbec nevím, co dělat. Volat každý den policii nemá smysl, navíc ve stavu polospánku něco řešit, pak nebudu schopen usnout vůbec a usnu v šest ráno, kdy v sedm musím vsávat do práce. Město mi nepomůže. Napadlo mě podat žalobu, ale na koho. Hosté se nejspíš mění. Majitel činžovního domu je nějaký cizinec s bydlištěm mimo ČR. Provozovatel restaurace je eseróčko, jednateli firmy to bude ukradené.

Chtěl jsem i kontaktovat sousedy, ale vypadá to, že byty nad restaurací jsou prázdné, protože tam nikdy nevidím rozsvíceno. Já bydlím v rohovém bytě a sousedi mají jinak postavené byty a ložnice směrem do dvora (já tento komfot nemám), v bytě podemnou je kancelář a pod ní prodejna, takže to vypadá, že s tímto problémem jsem ojedinělý.

Jak se takové situace dají řešit alternativně?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si myslím, že když neutečete, nevyhrajete. *plac*Kamarádka, která má maličkou hospůdku se zahrádkou také přes cestu, je napadrť. Nejen noční provoz, ale říkala, že je ticho, najednou výjdou tři kluci na "divnou" cigaretu, kunčovti, kteří odcházejí a hurónsky se loučí. Smích, kravál, spánek pryč. Až začne zahrádka, pak je konec jakémukoliv klidu. Už si stěžovali, dokonce i několik let a nic, vůbec nic se nezměnilo. Lidé v domech okolo, nemají šanci. *hej* Utíkejte nebo vyměňte byt s okny do dvora.

doplněno 17.02.17 11:25:

Čecháčku, 15 let? To je teda kus života. Beze spánku, s myšlenkami na další dopis a stížnost a soudy a. . . . *zed* Život sežrala hlučná hospoda. *plac*Hodně smutný příběh.

hodnocení

1x

Přikláním se k názoru všech, že jediné rozumné řešení je odejít do klidnější městské části. Kdo to nezažil, těžko si umí představit, co je to za potrestání, mít něco takového pod okny. I my jsme tak něco podobného vyřešili.

cechacek*
hodnocení

0x

Upozornit provozovatele na dodržování nočního klidu doručenkou, poté Obecní, neb Městský úřad, Krajská hygienická stanice, Obmudsman České republiky, soudní žaloba, můj příbuzný s podobným bojuje 15 let bez úspěchu v právním státě.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

myslím, že je to neřešitelné a lepší je se odstěhovat. v tomhle Vám nikdo nepomůže

brod*
hodnocení

0x

V Uherském Brodě to řešil radikálně

Soustavně si stěžoval. Starosta na něj kašlal. Získal pověst qrulanta a následně psychopata

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. Jsem od povahy rapl, a pokud se umím slušně chovat já, tak to zvládnou snad i jiní. Za 14 dní nás s přítelem čeká stěhování a kousek pod okny budeme mít místní "hladový vokno". Někdy to tam je prý dost drsný, ožralci tam posedávají, jedí hambáče, odhazují odpad po zemi atd. Pokud mě vzbudí a - omlouvám se za ten výraz - naserou, tak budu mít připravené kýble s vodou. V zálozek pak dělobuch (rodiče bydlí nedaleko místního problémového baru a je s podivem, jak se obyčejný dělobuch osvědčil), a policii. Budu je volat klidně každou druhou noc, když bude potřeba. Protože hladový vokno je ještě míň, než restaurace a nikdo u něj nemá co řvát a dělat bordel.

Jo, kdyby se jim náhodou zalíbila naše okna nebo dveře, jsou zde namontované kamery kvůli dětskému centru v přízemí.

Takže "vocaď pocaď". Když nebudou dělat problémy, sami je nebudou mít.

A pokud to opravdu nepůjde jinak, rok to vydržíme a odstěhujeme se.

doplněno 17.02.17 12:00:

Figurku, vidíte, bankomat mají rodiče přímo naproti bytu, a to tu bydlí(me) už nějakých 17 let. Člověk si zvykne, i když je pravda, že město na základě opakovaných stížností snížilo hlasitost pípání (nijak výrazně).

ten dělobuch, nelíbí se hluk, udělám větší a vzbudím další...nevím no

figurek*
hodnocení

0x

jj, hádat se a stěžovat si nemá smysl. Házet petardy taky ne, protože to by ti opilci příště přišli vybavení a vy byste měl bydlení jako na střelnici.

Skutečně spolehlivou alternativu máte jen jednu : odstěhovat se, vzít roha.

Měli jsme pronajatý byt ve druhém patře rohového domu na náměstí, naproti asi padesát metrů daleko byl velký hotel s nočním klubem. Občas před ním bylo taky trochu hlučno, ale to nebyl ten hlavní problém. Hlavní problém byl bankomat komerční banky, ze kterého tihle hoteloví flamendři vybírali peníze a kdy jindy, než uprostřed noci. Ten jsme měli rovnou pod oknem a jeden by nevěřil, jak je to pískání pronikavé a jak se v noci rozléhá. Pár týdnů nám stačilo a změnili jsme bydliště.

hluk
hodnocení

0x

Jak na rušení nočního klidu restaurací

Restaurace hluk nedělá. Dělají ho lidé na veřejném prostranství a číšnice nemá páku tomu zamezit. Nezávidím vám, ale musíte sám pro to něco udělat a ne si jen stěžovat. K ničemu to nevede. Buď se odstěhovat nebo vyměnit okna za protihluková silné závěsy na okna, špunty do uší atd. Je-li tam restaurace odjakživa, tak nechápu proč jste se do její blízkosti stěhoval. Bydlel jste tam dříve než vznikla restaurace - odstěhujte se.

hodnocení

0x
Už mám bloknutou jednu odpověď,zariskuju s druhou:-D
Proč ustupovat? Proč se stěhovat? Až se tu začnou roztahovat bubáci,taky budete ustupovat?
Věci se musí řešit. Nejdříve po dobrém.
doplněno 17.02.17 12:30: Už vidím zájemce,jak kupuje byt,aniž by se rozhlédl po okolí:)
jaroslavk
hodnocení

Kdyby byla restarace pod okny, klidně bych na ně po půlnoci vylil kýbl vody, ale je naproti. Půlnoc mi přijde jako předěl, po ní by mělo být dodrežováno absolutní ticho. Dneska lidi nemají vůbec žádnou úctu k ostatním. Dělbuchy mi přijdou nebezpečné, nejsem magor (i když, k tomu nemám daleko, dneska mě málem zajelo auto přes silnici a chybělo málo a způsobil jsem dopravní nehodu, protože mi z nevyspání píská v hlavě a špatně se soustředím, zítra se konečně vyspím). Uavžoval jsem o koupi dětské stříkací pistole, která dostřelí cca 20 metrů, nebo paintballové pistole, ta by je mohla rozehnat.

nikdo*
hodnocení

0x

Zdrhejte dokud je čas. Od května k nim přibudou ještě kuřáci, kteří v hospodě nebudou moci kouřit a začnou chodit ven. Takže čas pracuje proti vám.

lucy*
hodnocení

0x

Dobrý den,bohužel řesím podobný problém už přes rok...V domě,kam jsem se přistěhovala před 3 lety se žilo dobře,do té doby,než v přízemí udělali hospodu.(SAMOZŘEJME NÁJEMNÍKŮ SE NIKDO NEPTAL)Od té doby se tak 3x týdně nevyspím,nějaký noční klid má slečna provozovatelka a zároveň pinglice uplně kdesi..Bohužel vstávám denně v 5 ráno a opravu se potrřebuji vyspat narozdil od ní,která bydlí taktéž v domě a denně vyspává kocoviny do oběda. několikrát jsme ji slušně žádali zdali by alespon ve všední den mohla dodržovat klid od 22:00h...bohuzel marně.například třeba pondělní koncerty do půl 12 apod. Kdo dělá bože koncerty v pondělí? navíc mám ložnici přímo nad provozovnou.bájooo,co vám budu povídat.navíc je slečna drzá,arogantní a velmi povýšená a cítí se neohroženě,jelikož správce domu je něco jako její nevlastní otec.nikdo jiný se neozývá,všichni se bojí,aby je nevystěhoval,tak tiše trpějí.Nezastaví jí ani fakt,že jsou v domě staří lidé a malé děti.ohání se tím,že není "její" provozovna není zdaleka nejhlučnější v okolí...to možná není,ale nikde v liberci neni hospoda,ci disco v obytném domě..všude jsou kanceláře nebo je prostor odhlučněný a absolutně nikoho neobtěžuje..Zde nic.Pořád si jede svoje. Bohužel už ztrácím sílu,odnáším to zdravotně,takže hledáme jiné bydlení a lituji opravdu lidi,co tam půjdou bydlet po nás.sic je byt hezký.

Z vlastní zkušenosti vám radím, odejděte včas. Budete si ničit zdraví a je to boj, který nikdy nemůžete vyhrát. My jsme dokonce byli majitelé bytu za nekřesťanské peníze, fitnes s hospodou tam bylo v nájmu a ani to nebyl pádný argument k našim věčným stížnostem. Lidská bezohlednost v dnešní době vede.

řešili jste to s hygienou? určitě musí mít ten podnik nějake protihlukové opatření, tím tuplem pokud se jedná od bytovku.. policajti s tim nic dělat nebudou.. musíte to vzít za jiný konec...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]