Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutné jít na matriku před narozením?

Od: lenovo odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,mám dotaz. jsem těhotná a zůstávám s miminkem sama. je nutné jít s otcem miminka na matriku před narozením? Příjmení miminko bude mít po mě. Nebo v porodnici stačí vyplnit otce bez jeho přítomnosti? bez návštěvy matriky a uznání otcovství. Otec se zapsáním souhlasí,ale stále nemá čas na návštěvu matriky... Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Údaje uvedené v rodném listu dítěte lze doladit až po narození přímo na púříslišené matrice, kde vám rodný list budou vydávat.

PS: Je docela smutné, že otec nemá už teď nemá na své dítě čas.

moxa*
hodnocení

0x

Já to odevzdávala v porodnici a jistě tam chodíte na kontroly, tak se zeptejte přímo tam *nevi*

zuzee*
hodnocení

0x

Je lepší to mít už před porodem, ale jde to vyřídit i po něm. Ale stejně bude muset jít i na matriku otec...A to už bude mít čas? Je to opravdu smutné, je to otázka 15 minut.

hodnocení

0x

Jen tak sama od sebe nemůžete nechat v porodnici zapsat otce do rodného listu. Pokud si nevyřídíte uznání otcovství předem, tak buď bude muset otec dítěte po porodu hned zajít na matriku otcovství uznat, nebo vám bude vydán rodný list s otcem neuvedeným. Otec se pak dá zapsat dodatečně, když otcovství sám uzná nebo mu je určené soudem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]