Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodání knih zdarma knihovnám podle zákona

Od: karel66 odpovědí: 1 změna:

Zdravím, potřeboval bych získat radu ohledně dodávání vydaných titulů knihovnám. Pokud vydám neperiodickou publikaci jako nakladatel, jsem povinen ji bezplatně zaslat knihovně (podle zákona č.37/1995 o neperiodických publikacích tj. knih, hudebnin a také zvukových nosičů). Výtisk jsem poskytl kniíhovně v Praze, dále v Ostravě, teď musím dát vydané tituly zaslat i do knihovny v Brně a v Olomouci (dostal jsem od nich zprávu emailem, kde si to vyžádali). Zřejmě si vydané tituly postupně vyžádají i ostatní kmnihovny v ČR a není jich málo. Lze někde zjistit, kolika knihovnám v ČR jsem povinen výtisky bezplatně věnovat? Díky za radu.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Odpověď na vaši otázku vám dá zákon, o kterém se ve svém dotazu zmiňujete, tedy zák.č. 37/1995 Sb. V § 3 se praví: Vydavatel je povinen bezplatně a na svůj náklad odevzdat z každého vydání neperiodické publikace do 30 dnů ode dne vydání stanovený počet publikací (dále jen "povinné výtisky"), s výjimkou uvedenou v odstavci 2, těmto příjemcům:

a) dva povinné výtisky Národní knihovně České republiky,

b) jeden povinný výtisk Moravské zemské knihovně v Brně,

c) jeden povinný výtisk Vědecké knihovně v Olomouci,

d) jeden regionální povinný výtisk Městské knihovně v Praze a místně příslušné krajské knihovně podle sídla vydavatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]