Dobrý den, mám otátzku , možná více. Po škole jsem nastoupila do Z.centra jako zahradnice tam sem to psichycky nedavala skončila jsem po 3měsicich v nemocnici a pak na ÚP.(75 dni)Tam jsem byla skoro 5 měsicu. Pak jsem nastoupila jako dělnice ve výrobě i zde jsem byla 3měsice (88 dni) a neprodloužily mě smlouvu nezvladala jsem praci ani psichycky jsem to nedávala s vedenim. A zase 4 měsice na ÚP. Pak jsem nastoupila jako uklizečka do školy kde to bylo psichycky v pohodě dokonce jsem v praci i jedla. Ale opět mě po 3měsicich vyhodily pořád se jim něco nelíbilo. Prac 6h. ( 50 odpr dni.) A teď mám otázku. Mám možnost nastoupit jako uklizečka na 4 hodiny DPP. 100kč hod. Platově bych na tom byla stejně jako na škole za 6h. Ale nechci na ÚP. Tak jak to je ze Soc a Zdr. Chci si jo platit sama. Tak mám otázku zda když si jo budu platit sama zda jse my to bude počitat na odpracovane roky na MD. I ty 4 hodiny? Myslim ze má být 270 odprac dni. Ale přesně nevim jak se to počita. A jak to je celkově z odpracovanim roku. Ty práce se sčitaj? A kolik musim mýt teď odpracovaných abych dostala podporu.? Mám 50 dní a na ÚP jit nechci. Děkuji moc za odpovědi.
Pro nárok na peněžitou pomoc v mateřství (PPM) je nutná účast na nemocenském pojištění v délce minimálně 270 kalendářních (nikoliv odpracovaných) dnů v posledních dvou letech.
Nemocenské pojištění vznikne nástupem do zaměstnání s pracovní smlouvou (nebo alespoň DPČ s odměnou od 2.500 Kč měsíčně).
Budete-li pracovat jenom na DPP, nebudete nemocensky pojištěna. K nemocenskému ani sociálnímu pojištění se nelze přihlásit dobrovolně. To je možné jenom u důchodového pojištění.
anett*
Děkuji. A mám ještě otázku. Pokud bych v dubnu nastoupila na HPP..a březen si doplatila sama bude se my to počitat jako na odpracování jednoho roku na podporu. Jde o ten jeden měsic kdy budu bez práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.