Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká bude výplata?

Od: heindrichhh odpovědí: 8 změna:
Nastoupil jsem do firmy 2.1.2017. Výplatní termín je 25.den v měsíci. Pochopitelně mi 25.1. nic nepřišlo a proto se ptám: to všechno co jsem odpracoval mi přijde 25.2? Nebo mi přijde jen za celý měsíc 25.1 až 25.2 a celou dobu co tam budu pracovat se da říct že budu v mínusu od toho 2.1 až 25.1?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

"V mínusu" nejste a nebudete. Obdobím splatnosti mzdy je vždy následující kalendářní měsíc. Protože jste v prosinci pro tohoto zaměstnavatele ještě nepracoval, nemohl jste 25. ledna obdržet nic.

Mzda za leden je splatna do 28. února → 25. února obdržíte mzdu za leden. V březnu mzdu za únor, ... a poslední mzdu obdržíte 25. den měsíce následujícího po skončení zaměstnání.

figurek*
hodnocení

1x

výplatu za leden dostanete v únoru. Tak už to prostě chodí. No a jestli máte výplatní termín nastavený na 25. den v měsíci, pak lednovou výplatu čekejte pravděpodobně v pátek 24. února.

haf

Jestli jste švorc muzete pozadat zamestnavatele o zálohu :)

hodnocení

0x

trocha logiky: jak Vám můžou do 25.1. spočítat a vyplatit výplatu za leden když ještě tento měsíc není ani u konce?

krtek6*

chtělo by to používat hlavu no:-D některé dotazy jsou trochu hloupé

Pracoval jsem chvíli v jedné zahraniční firmě, kde vejplatu posílali poslední den toho měsíce, nekdy i o den dva dřív.

Napr. v UK je vyplaceni mzdy tentyz mesic celkem bezne. Mam zkusenost s vyplatou na den definovany jako ctvrtek, pred poslednim patkem v mesici. Na kratky unor to tedy klidne mohlo vyjit i na 22.

Tam je to ale mozne diky tomu, ze je proste dana rocni mzda, deleno 12 mesicu minus sazba dane a zbytek prijde na ucet, at se deje, co se deje. Zadne slozite vypocty dni dovolene, nemocenske, slev na dani, stravenek, odvodu socialniho a zdravotniho, superhrube mzdy a ja nevim ceho vseho jeste.

V CR to proste diky extremne slozitemu systemu mozne neni.

Dostavat ale mzdu az 22. dalsi mesic mi prijde jako docela pekne zametani se zamestnancema.

doplněno 16.02.17 21:23:

Az 25. dokonce. To je jeste vetsi zametani...

tak to by mě zajímalo jak to dělali když by si náhle někdo poslední dny vzal dovolenou, neplacené volno, nepřišel do práce apod... Ano, dalo by se to nějak korigovat příští měsíc (pokud tam daní zaměstnanci budou pořád pracovat), ale to zavání zmatkem a pochybuju že v normálních firmách by toto účetní chtěli praktikovat !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]