Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bonusový systém odměňování v práci

Od: filadephia* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, ucházím se o pracovní pozici v jedné firmě. Na pohovoru mi bylo řečeno že bych měla fixní plat plus bonusy. Bonusy se vyplácí prý jednou za kvartál a mohu dosáhnout do 25 % výše svého platu. Mám tomu rozumět, že byhc dostala částku za každý měsíc ale bylo by to vyplaceno jednou za čtvrt rok, nebo tomu mám rozumět tak, že by ta částka byla vyplacena jednou za čtvrt rok a jednalo by se o částku 25 % mého měsíčního platu ( proste za jeden měsíc). Vím, jsme hloupá že jsem se nezeptala na místě ale třeba s tím má někdo zkušenost.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6*
hodnocení

0x

v otázce je již odpověď..nechápu tedy proč se ptáte... bonus dostanete 3x ročně...s tím, že jeho výše je proměnlivá a závislá od odvedené práce...když splníte všechny ukoly a požadavky tak dostane 3x +25% k platu...když ne, tak dá co uzná za vhodné

haf

Kvartal je 4x v roce, takze bych to videl na vyplatu 4x25% = 100% plat, nebo-li maximalne jeden p!at rocne navic, jestli to je vyplaceno mesicne nebo čtvrtletne vyjde v souctu nastejno, akorat to dostanete kazdy čtvrtrok(kvartál). *jasne*

figurek*
hodnocení

0x

skoro bych řekl, že rozumíte dobře.

Jednou za tři měsíce dostanete svůj fixní plat a k němu prémie ve výšce max. 25 procent.

Raději se zeptejte ještě jednou a pořádně, protože takový bonus je nic moc.

krtek6*

je no...ale někdo na to slyší...to je něco jak když se mi vždycky známý chlubil, že v dubnu dostal za manželku, která byla doma 20tis..ono to sice vypadalo krásně na výplatní pásce v dubnu..ale po přepočtu na měsíce v roce to taková výhra nebyla:-D

hm*
hodnocení

0x

Radši se zeptej, bude-li ještě příležitost.

Ono tohle čtvrtletní vyplácení je pěkná prasárna. Taky jsem pracoval ve firmě se čtvrtletní výplatou prémií (prémie se počítaly každý měsíc, ale vypláceny byly jednou za čtvrt roku). Vypadalo to jasně. Nastoupil jsem 1. května. První překvapení nastalo v červnu - prémie nemám, protože jsem neodpracoval celý čtvrtrok. No dobře. V září se mi cosi nepovedlo správně, šéf byl samozřejmě nespokojen a tak jsem nedostal žádné prémie ani za další čtvrtletí. Pak už jsem podal výpověď, takže - ano správně - za poslední čtvrtletí jsem nedostal taky na prémiích ani korunu. Suma sumárum 8 měsíců práce a ani koruna prémií. Po těchto zkušenostech bych musel mít hodně vážný důvod, abych přistoupil na nějaké čtvrtletní cosi, pokud by nebylo zanedbatelné.

radarbrdy*
hodnocení

0x

Ono to vyplácení kvartálně má jednu nevýhodu.

Najednou jeden měsíc máte na výplatní pásce výrazně víc peněz a najednou spadnete do vyššího zdanění a bum Kalousek vám odčerpá desátek pro stát.

hm*

To už snad teď neplatí, ne? Dřív, když byla progresivní daň tak ano, ale dalo se to dorovnat v ročním zúčtování. Teď se daní 15 % ze superhrubé a je to, jestli se nepletu. Prasárna je teď spíš to, že zaměstnanec odvádí daň z peněz, které ani neviděl a které jeho zaměstnavatel musí kvůli státnímu nařízení zaplatit jako pojistné; tedy "firmo zaplať a z toho zaplaceného pak ještě zaměstnanci zaplatí daň, jako by to dostali oni na ruku").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma fixní plat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]