Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
za méně než měsíc odlétáme na 4 noci do Londýna. Ubytování máme ve čtvrti Shoreditch. Přiletíme na letišti Luton. Myslíte, že je levnější vlak nebo autobus?
Krom uložení důležitých telefonních čísel, co bych měla ještě udělat pro bezpečnost?
Omlouvám se, ale v cestování individuálně jsem začátečník.
A kdyby jste měly pro mě návrhy, co bychom mohly navštívit v této čtvrti nebo celkově v Londýně, budu ráda.
Děkuji předem za Vaše rady.
Zdravím,
ta čtvrť s vašim ubytováním je celkem v centru, tak já bych cestoval po pamatkach/zajimavostech po svejch Koukal jsem, že celodenní lístek na doparavu je cca 400Kč, ale já bych se asi nevyznal v té síti tras. V Praze krtka zvládnu, ale na tohle se necejtím. Ale kdyby jste chtěli objet větší vzdálenosti, tak to jinak nepujde. Ten lístek myslím že platí na vlaky, metro i busy.
Já mám z cestování trochu fobii a když jsem v UK poprvé jel vlakem a měl jsem přestupovat na stanici, kde bylo 17 nástupišť, tak jsem myslel, že to bude porod. Ale na místě jsem pak našel na každém místě tabule s jednoduchýma informacema, odkud mi to pojede a bylo to snažší než na Florenci.
Chce to taky nějakou mapku do ruky, aby člověk nebloudil. Já si ji zapoměl v kufru v úschovně, tak jsem se řídil podle mapek na zastávkách busů a šlo to taky.
Myslím si, že v Londýně je vstup do muzeí zdarma. Já tam naposled měl málo času, tak jsem centrum jen proběhl, nafotil a pryč.
Nevím jaké počasí chytnete, tak taději něco nepromokavého s sebou.
Tři patra ne, ale některé přestupy jsou docela složitý (například stanice Bank). Trasy nemají čísla, ale jména, je potřeba na přestupech sledovat kam jdu. Některý trasy mají více větví, tak je potřeba sledovat označení přímo na vlacích. Pokud se do toho připlete výluka, tak to sice ohlásí, ale je potřeba pečlivě poslouchat. Vozy i tunely jsou menší než v Praze, kdo je vyšší má občas trochu problém. Horší je i větrání, občas bývá ve vlacích pěkný hic, hlavně když je narváno a to bývá často.
Londyn je obrovsky a k videni tam je toho mnoho na kazdy den v roce nekolik let v kuse.
Turisticky okruh na prvni navstevu muze byt napr. pesky pres Green park k Buckinghamskemu palaci, odtamtud dal pokracovat kolem Westiminsterskeho opactvi k parlamentu, po zkouknuti Big Bena k London Eye a pak dal hromadnou dopravou k Toweru a Tower bridge, pak zpatky pres City a s. Paul katedralu ke Covent garden, dojit na Leicester square, pak pres Soho - cinskou ctvrti na Piccadelly a dal na Trafalgar, projit se po Pal Mall nebo the Mall, pres Horse Guard k Downing street...
Alternativne se da prebehnout Hyde park, kouknout na pamatnik lady Di, Kensingtonsky palac, zajit do Natural history museum nebo Science museum, pak se vratit k Harrodsu, kouknout se, kde a za kolik nakupuje Madona - pokud to nekoho zajima, utratit penize na Oxford street...
Co rozhodne neminout je zajit vecer do nejakeho pubu nebo klubu mimo hlavni turisticka mista. Hledejte na netu London boozers. tam se da nasat ta prava atmosfera.
Na co bych se naopak vyprdl, je Madame Tussaud museum, Baker street, podzemi, Sea Life muzeum, Greenwich, prechod na Abbey road a podobny zbytecnosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.