Nejste přihlášen/a.
Na škrábání v krku cucám Septofort (nejvíc mi pomáhá a součaasně není nejdražší). Pokud doma zrovna není, kloktám (ne polykám) slanou ( vlažnou) vodu několikrát denně. Taky si ovážu krk šátkem (suchým).
Na rýmu kapky do nosu, a když je doma nemám, tak si uvařím heřmánek (nebo aspoň vodu), hodím si přes hlavu osušku a inhaluju. A snažit se vše vysmrkat!
Jako samoživitelka se dětmi jsem si nemohla dovolit být nemocná, tak jsem hned jednala , aby se mi stonání vyhnulo.
Já se dokážu zbavit rýmy s kašlem během jednoho dne do takového stádia, že člověk může jít bez problému další den do práce aniž by padlo nějaké podezření že by smrkal nebo by kašlal - avšak je pořád oslabený.
1) vypít v průběhu dne kolem 10 litry horkéjo, čaje s hodně citronem (půl kg na těch 10l) ,medem a popř. i zázvorem - jde tam přidat i kořalka ale tu bych doporučoval zvláť.
2) chilli s česnekem do jídla/polévky = žádné šméčko alá hamé,sušené apod. ale opravdové(beru přímo od Větnamčíků z tržnice to jejich extra) které protahuje dutiny i když člověk nemá rýmu apod.
Ve výsledku to vypadá tak, že pořád smrkáte, ale máte čisté dutiny a pořád chodíte na záchod z čaje ( avšak opatrně s chilli nebo to potom je peklo na záchodě :D aspoň se zbavíte nějakých parazitů )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.