Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýma a skrabani v krku

Od: lee* odpovědí: 4 změna:
Dobrej, potřeboval bych poradit, co brát na rýmu a skrábání v krku, Vím , že to je asi individualni, ale více hlav , víc moudrosti. Dík

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na škrábání v krku cucám Septofort (nejvíc mi pomáhá a součaasně není nejdražší). Pokud doma zrovna není, kloktám (ne polykám) slanou ( vlažnou) vodu několikrát denně. Taky si ovážu krk šátkem (suchým).

Na rýmu kapky do nosu, a když je doma nemám, tak si uvařím heřmánek (nebo aspoň vodu), hodím si přes hlavu osušku a inhaluju. A snažit se vše vysmrkat!

Jako samoživitelka se dětmi jsem si nemohla dovolit být nemocná, tak jsem hned jednala *palec*, aby se mi stonání vyhnulo.

hodnocení

0x

Na krk pouzivam cokoliv z lekarny jako desinfekci (takove ty cucaci pastilky). Zvysim prijem vitaminu C , jim vice cesneku.

Na rymu celkem klasika , smrkat a sprej do nosa.

damian*
hodnocení

0x

Já se dokážu zbavit rýmy s kašlem během jednoho dne do takového stádia, že člověk může jít bez problému další den do práce aniž by padlo nějaké podezření že by smrkal nebo by kašlal - avšak je pořád oslabený.

1) vypít v průběhu dne kolem 10 litry horkéjo, čaje s hodně citronem (půl kg na těch 10l) ,medem a popř. i zázvorem - jde tam přidat i kořalka ale tu bych doporučoval zvláť.

2) chilli s česnekem do jídla/polévky = žádné šméčko alá hamé,sušené apod. ale opravdové(beru přímo od Větnamčíků z tržnice to jejich extra) které protahuje dutiny i když člověk nemá rýmu apod.

Ve výsledku to vypadá tak, že pořád smrkáte, ale máte čisté dutiny a pořád chodíte na záchod z čaje ( avšak opatrně s chilli nebo to potom je peklo na záchodě :D aspoň se zbavíte nějakých parazitů )

Zázvor, caj zázvor sirup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]